Stiri Politice

Vor să ne bage la pușcărie dacă îndrăznim să îi criticăm ceva mai dur! Ciucă și Bode au băut apă după Dragnea

PNL: Lucian Bode este un ministru bun. Deja se exagerează cu această idee de plagiat

Ciucă și Bode au băut apă după Dragnea și Carmen Dan. Vor să ne bage la pușcărie dacă îndrăznim să îi criticăm ceva mai dur, adică așa cum merită, a declarat Ludovic Orban, fondatorul partidului Forța Politică.

După protestele de amploare ale societății împotriva OUG 13, Carmen Dan, instigată de Dragnea, a vrut să modifice codul penal pentru a elimina amenda și a păstra doar pedeapsa cu închisoarea pentru infracțiunile de ultraj și de tulburare a ordinii publice.

Ca urmare a reacției dure a opiniei publice împotriva unei astfel de îngrădiri a dreptului de a protesta, Carmen Dan și PSD au renunțat la tentativa de a modifica legea.

Cine și-ar fi putut imagina vreodată că Ciucă și Bode, care formal sunt liderii partidului care ar trebui să promoveze liberalismul, libertatea, democrația vor ajunge să se comporte ca reprezentanții unei junte militare care a ajuns la putere printr-o lovitură de stat, scoțând de la naftalină un astfel de proiect de lege care reprezintă o tentativă de intimidare a celor din societate care protestează contra guvernului?

Orban, despre modificarea codului penal: Și acest proiect de lege este tot un plagiat

Ciucă și Bode sunt doi plagiatori, care au furat din proprietatea intelectuală a altora pentru a obține diploma de doctorat. Și acest proiect de lege este tot un plagiat.

Dar să ajungă atât de jos, încât să plagieze de la două personaje atât de toxice precum Dragnea și Dan un proiect care practic amenință cu pușcăria pe orice opozant din societate, n-aș fi crezut vreodată.

Oare nu le crapă obrazul de rușine membrilor PNL care au participat la manifestațiile contra OUG 13, la manifestațiile din 10 și 11 august, că au ajuns să fie conduși de astfel de indivizi, cărora nu le place deloc democrația, cărora le este frică de oameni și care vor să își găsească adăpost în fața nemulțumirii populare în spatele scuturilor, grenadelor lacrimogene, pulanelor, tunurilor de apă folosite de forțele de ordine?

Noi, liberalii veritabili din Forța Dreptei, considerăm acest proiect un nou atentat al actualei puteri împotriva libertății de exprimare și ne vom bate cu toate armele democratice din dotare pentru a împiedica adoptarea lui. Și chiar dacă ar fi adoptată o asemenea aberație, nu va putea să ne oprească să protestăm contra prostiei, nesimțirii, incompetenței, hoției, abuzurilor puterii.

To Top