Stiri Politice

Vor continua să existe cozi de topor! PNL, aluzie clară la George Simion: Propaganda funcționează

George Simion, discurs acid în Parlament: Nu atentează nimeni la siguranţa ţării, în afara miniştrilor incompetenţi

Ionuț Stroe a vorbit de la tribuna Parlamentului cu ocazia comemorării unui an de la începutul războiului. În discursul săău, purtătorul de cuvânt al PNL a făcut aluzie la discursul lui George Simion.

Nu ne-am fi închipuit că într-o Europă modernă vom putea ajunge să comemorăm un an de război. Un an de când Federația Rusă a declanșat un război brutal și nejustificat în Ucraina, încălcând flagrant principiile de drept internațional. Prin agresiunea militară premeditată, Rusia a atacat și bombardat comunități nevinovate care trăiau în pace, într-un stat liber, independent și democratic.

Voința unui dictator și a regimului său a călcat în picioare pacea și destinul unui popor.

Aluzie la discursul lui George Simion

Războiul a făcut loc, însă, și unor tactici hibride, folosite într-un război propagandistic pe care Putin îl poartă cu întreg occidentul – inclusiv cu România. Vedem dezinformări, știri false, cenzură, toate transpuse public printr-un discurs instigator la ură.

Obiectivul acestor tactici este de a destabiliza și slăbi societățile europene, de a crea falsa aparență că Uniunea Europeană sau democrațiile noastre sunt fragile și nefuncționale.

Din păcate, propaganda funcționează și ar putea chiar să își atingă scopul dacă vor continua să existe cozi de topor care să propage și să multiplice informații și teorii utile intereselor lui Putin.

False subiecte sunt lansate în spațiul public, prin care unii vor să ne spună, în subtext, că Ucraina ar fi de fapt dușmanul nostru, și nu Putin.

Toți cei care folosesc politic aceste subiecte pentru a câștiga capital electoral sau pentru a-și îndeplini sarcinile obscure trebuie respinși. Scopul acestor promotori ai teoriilor rusești este scindarea societății românești și generarea unui sentiment de adversitate față de țara vecină, UE sau NATO.

România are nevoie de figuri publice decente, responsabile și morale pentru a putea rămâne de partea corectă a istoriei, cea care luptă pentru libertate și pace, a declarat Ionuț Stroe.

To Top