Stiri Politice

Viorica Dăncilă spune că este nevoie de mai multe femei în politica din România

fostul premier al româniei, viorica dăncilă

Este nevoie de mai multe femei in politica din România, a declarat fostul premier al României, Viorica Dăncilă.

“Situația actuală este favorabilă bărbaților, vedem că în partidele politice, conducerea este a bărbaților, în forurile de conducere sunt din ce în ce mai puține femei, companiile sunt conduse de bărbați și atunci ne întrebăm unde este egalitatea de șanse, unde este aprecierea pe care trebuie să o aibă femeile din România”, a declarat Viorica Dăncilă în cadrul emisiunii News Magazin de la Antena 3 CNN.

Fostul premier a discutat și în legătură cu protestele în urma accidentului feroviar din Grecia.

Viorica Dăncilă: Am avea posibilitatea să producem untul în România

“Este revolta oamenilor legată de tragedia care a avut loc, dar și de faptul că nu văd o asumare reală a responsabilității dublată de măsuri care să prevină repetarea acestui incident. Cred că până cineva nu-și va asuma responsabilitatea, oamenii vor protesta și vor cere dreptate. Este un lucru de înțeles”, a mai spus Viorica Dăncilă.

În privința scumpirilor din ultima perioadă, Viorica Dăncilă a spus că cel care trebuie să intervină este Guvernul României.

“Trebuie să vedem care sunt cauzele care au dus la aceste scumpiri. Untul este cel românesc sau este cel adus din import, cu toate că am avea posibilitatea să producem untul în România.

Vedem că cei care conduc destinele României, constată scumpirile, dar nu ne spun care sunt motivele care conduc la această situație neplăcută tuturor cetățenilor țării noastre”, a spus fostul premier.

Viorica Dăncilă este o politiciană română, fost președinte al Partidului Social Democrat, care a ocupat funcția de cel de-al 67-lea prim-ministru al României de la 29 ianuarie 2018 până la 4 noiembrie 2019. Este prima femeie din istoria României care a deținut această funcție.

Viorica Dăncilă a fost propusă pe 16 ianuarie 2018 de către PSD pentru funcția de prim-ministru al României, în urma demisiei prim-ministrului Mihai Tudose. Guvernul Viorica Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului pe 29 ianuarie 2018. Guvernul a picat pe 10 octombrie 2019, în urma unei moțiuni de cenzură.

To Top