Stiri Politice

Victor Ponta: “Românii preferă să meargă în vacanță, nu să protesteze”

Victor Ponta, revoltat: "A ajuns Zelenski să ne dea palme!"

Victor Ponta, fost premier al României, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta a vorbit despre cazurile în care oamenii decid să înceapă o revoltă.

„M-am uitat la un documentar despre revolta din Spania. Era precizat care sunt condițiile pentru a exista o revoltă. Astfel, oamenii trebuie să fie disperați și să lase instinctul de conservare de-o parte, iar a doua – să aibă impresia că au șanse de câștig. În momentul în care nu ai șanse, nu ai de ce să vrei să te revolți”, a declarat Victor Ponta.

În România, oamenii preferă să meargă în vacanță, spune fostul premier. „Se gândesc că vine Paștele, că merg la munte, la mare, că vor mânca. De asemenea, poți să fii pe cealaltă parte și să te gândești că șansele tale de câștig sunt zero.”

Victor Ponta: “Nu înțeleg de ce suntem așa de lași”

„Ceva ce mă afectează este situația privind Complexul Energetic Oltenia. În județul Gorj am fost deputat timp de 16 ani. Toată lumea spunea că trebuie să luptăm pentru acest complex, că nu se poate să renunțăm la el”, a spus fostul premier.

Ministrul Energiei a declarat, duminică seara, că România şi-a asumat, fără tăgadă, anul 2032 pentru închiderea producţiei pe cărbune, iar termenul pentru trecerea în conservare a celor două unităţi de la Rovinari a fost devansat în luna iunie, el dând asigurări că nu vorbim de niciun fel de disponibilizare.

„Niciun deputat de Gorj nu a ieșit să vorbească despre această situație. Nu înțeleg de ce suntem așa de lași. Nu a protestat nimeni. Aproximativ 20.000 de oameni lucrează acolo”, a precizat Victor Ponta.

 

To Top