Stiri Politice

Victor Ponta aruncă bomba despre pensiile speciale: “Nimeni nu spune adevărul”

Victor Ponta aruncă bomba despre pensiile speciale: "Nimeni nu spune adevărul"

Fostul premier al României spune că România nu poate tăia pensiile speciale, așa cum prevede acordul cu Comisia Europeană, prin PNRR, pentru că nimeni nu spune adevărul.

Victor Ponta a explicat care este situația în acest moment, precizând că, din acest punct de vedere, ”toată lumea fuge de adevăr” , numai că sunt necesare și răspunsuri la semne de întrebare apărute pe parcurs.

Înainte de toate, fostul premier a arătat ce înseamnă, de fapt, pensiile speciale.

“Toată lumea fuge de adevăr, eu l-am zis în Parlament și nu am mai intrat cu Pro România în Parlament când am zis adevărul. Ce numiți pensii speciale? Că dacă spuneți pensii necontributive, avem de discutat, așa le-ați pus pe toate pensii speciale”, a afirmat fostul premier.

Victor Ponta a precizat că există un mare procent din ”pensiile speciale” care reprezintă pensii militare.

Victor Ponta, explicații despre pensiile speciale

“92% (n.red. – din pensiile speciale) sunt pensiile militare. Eu zic că nu sunt speciale, pentru că le avem de foarte mult timp, și nu contează asta, contează că sunt militare. Dar, 92% din tot ce se numește acum pensie specială sunt de fapt pensiile militare.

Vrei tu, România, să zici: «m-am hotărât să nu mai dau pensii la militari, polițiști, SRI, SPP, cine mai sunt»? Nu cred că vrei și nu cred că există o forță politică. Dar bun, lasă, taci din gură, uită de asta”, a explicat Ponta despre prima categorie de pensii necontributive inclusă la pensii speciale.

În ceea ce-i privește pe diplomați și aviatori, diurnele au fost asimilate salariului, chiar în perioada în care Victor Ponta era prim-ministru.

“Pe vremuri, diplomatul avea salariul foarte mic și în schimb avea niște diurne, niște chestii, să trăiască omul în străinătate. La fel și aviatorul și stewardesa. Aveau salariul ăla mititel și luau diurne de drum, și am zis că nu poți să-i scoți la pensie cu 100 de euro, după ce au fost diplomați sau pe avion. Și le-a băgat diurnele alea în…

Oricum, împreună luați toți aceștia – că nu mai avem generații de diplomați și piloții de la Tarom de pe vremuri -, împreună nu sunt 1%”, a explicat Ponta.

To Top