Stiri Politice

Victor Ponta are tupeu! Fostul premier merge în instanţă într-un scandal uriaş

Victor Ponta dă bomba politică. Cine ar putea candida la președinția României: Nu mi se pare imposibil

Victor Ponta are tupeu! Fostul premier merge în instanţă într-un scandal uriaş. Acesta este primul prim-ministru din istoria recentă a României acuzat că și-a plagiat teza de doctorat.

Acum, Victor Ponta apelează la o cale extraordinară de atac pentru a-și recăpăta titlul de doctor care i-a fost retras în 2016. Decizia i-a aparţinut ministrului de atunci al Educației Mircea Dumitru.

Victor Ponta are deja două procese pierdute în instanţă în care ceruse suspendarea, respectiv anularea ordinului. Acum, merge din nou în instanță și invocă decizia pronunțată în 2022 de Curtea Constituțională conform căreia titlul de doctor poate fi anulat doar dacă a intrat în circuitul civil și a produs efecte juridice și doar de o instanță judecătorească.

În iulie 2020, Victor Ponta a pierdut definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) procesul cu Ministerul Educației.

Ponta a spus că își bazează noua acțiune în instanță împotriva Ministerului Educației pe decizia prin care Curtea Constituțională a stabilit în vara anului trecut că ministrul Educației nu va mai putea retrage titlurile de doctor obținute prin plagiat.

Victor Ponta susține că prin decizia prin care i-a fost retras titlul de doctor a fost comisă o ilegalitate. Mai mult, vrea să îl dea în judecată și pe Mircea Dumitru. „Vreau să arăt că ministrul Educației Mircea Dumitru în 2016, din motive strict personale legate de dosarul lui de la Securitate, a comis o ilegalitate împotriva mea.

Recâștigarea titlului de doctor nu-mi folosește la nimic, nu sunt angajat la stat, nu sunt cadru univeristar, nu are niciun efect și nu am avut niciodat vreun spor de salariu pe baza acestui titlu.

Este o decizie a Curții Constituționale de anul trecut care spune foarte clar că un act administrativ, în cazul de față acordarea titlul de doctor, care a intrat în circuitul civil și a produs efecte la mai mult de un an nu poate fi retras printr-o decizie administrativă, adică prin actul ministrului Mircea Dumitru.

Victor Ponta are tupeu!

Ministrul nu trebuia să-mi retragă titlul ci trebuia să facă o acțiune în instanță care avea dreptul să-mi retragă titlul. Dar ministrul se grăbea foarte tare atunci pentru că erau un an de alegeri și nu a avut răbdare să facă procedura legală.

Acum Curtea Constituțională spune foarte clar că titlul de doctor se poate retrage prin instanță. Mie instanța nu mi-a retras titlul, ci doar ministrul mi-a retras titlul. După ce s-a dat decizia Curții, în 2022, am cerut revizuirea. Avocații s-au ocupat de asta. M-au anunțat ieri că am primit termen.

După decizia instanței, și cred că voi câștiga, vreau să-l dau în judecată pe Mircea Dumitru”, a susținut Victor Ponta, conform hotnews.ro.

Decizia invocată de fostul premier pentru a-și recâștiga titlul de doctor a fost pronunțată de Curtea Constituțională în iunie 2022. Aceasta prevede că titlul de doctor poate fi retras de Ministerul Educației doar în cazul în care nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice.

To Top