Stiri Politice

Viceprimarul Capitalei: Hoții vor fi întotdeauna dispuși să ne fure pământul

Viceprimarul Capitalei: Hoții vor fi întotdeauna dispuși să ne fure pământul

Dacă se suspendă zonele protejate, nu vom mai vedea iarba din parcuri. Est declarația făcută de viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, care a comentat pe Facebook situația zonelor protejate din București.

„Hoții vor fi întotdeauna dispuși să ne fure pământul, spațiul public, aerul pe care îl respirăm. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureștiului, câteva marionete vor avea asigurați bani pentru câteva generații. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureștiului, noi ceilalți nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor”, a scris Horia Tomescu.

Viceprimarul a prezentat o statistică privind locuințele din Capitală.

„București anul 2011: 844.541 de locuințe/București anul 2016: 858.350 de locuințe/București anul 2021: 1.038.266 de locuințe Conform Institutului Național de Statistică în București s-au dat în folosință încă 15 mii de locuințe între 2011 și 2016. Și încă 180 de mii de locuințe între 2016 și 2021. Între 2011 și 2021 populația cu domiciliul în București a scăzut cu 165 de mii de locuitori. Avem 1.716.000 de locuitori la1.038.266 locuințe”, susține Tomescu.

Toni Greblă vrea să suspende zonele protejate din București

Duminică, primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat că prefectul Capitalei ar urma să atace în instanță Planul de Urbanism Zonal Zone protejate. Prin suspendarea documentului, construcțiile ilegale ar intra în legalitate, susține primarul.

„Înseamnă liber la blocuri între case în centrul vechi al Bucureștiului”, a spus primarul duminică, într-o conferință de presă.

Demersul prefectului se bazeză pe o adresă a Inspectoratului de Stat în Construcții.

„Eu spun că nu există niciun temei juridic pentru care aceste acte să fie atacate, că afirmațiile din documentul de patru pagini al inspectorului general al Instectoratului de Stat în Construcții sunt neîntemeiate, și că aceste două instituții, prefectul și Inspectoratul de Stat în Construcții nu apără interesul public”, a mai spus Nicușor Dan.

Nicușor Dan crede că la baza acțiunilor stau interese comerciale.

To Top