Stiri Politice

Vasile Dîncu aruncă în aer coaliția de guvernare! Primul anunț făcut de PNL despre legile lui Iohannis: E foarte clar că îşi vor urma parcursul

Vasile Dîncu aruncă bomba! Ce planuri are PSD pentru alegerile prezidențiale: Am discutat de mai multe ori despre această variantă
vasile dincu. sursa foto: Facebook

A început un scandal uriaș între PSD și PNL pe legile lui Iohannis, pachetul care transpune în legislația românească proiectul România Educată inițiat de președintele României. După ce Vasile Dîncu a anunțat că se dorește amânarea acestor legi, PNL a venit cu o reacție: Calendarul rămâne același.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat, vineri, că în ceea ce priveşte legile educaţiei calendarul a fost agreat în coaliţia de guvernare şi rămâne acelaşi “indiferent de solicitările de natură personală sau de alte pretenţii” ale senatorului PSD Vasile Dîncu.

“Acest calendar pe legile educaţiei este agreat în coaliţie şi rămâne acelaşi, indiferent de solicitările de natură personală ale domnului Dîncu sau de alte pretenţii pe care le are. Vă spunem sincer că nu înţelegem aceste declaraţii ale domnului Dîncu, mai ales că ele nu sunt în concordanţă cu cele asumate de PSD în această situaţie. E foarte clar că aceste legi ale educaţiei îşi vor urma parcursul firesc, normal, exact aşa cum am stabilit, ele în momentul de faţă vor fi discutate în toate grupurile parlamentare ale partidelor componente ale alianţei, vor intra pe circuitele de avizare interministerială în Guvern spre adoptare, după ce aceşti experţi ale partidelor din coaliţie le vor fi consultat şi bineînţeles că ulterior vor merge în Parlament pentru a fi dezbătute şi la nivel parlamentar şi votate. Eu zic că s-ar putea ca domnul Dîncu să nu fi fost informat în legătură cu acest lucru şi cert este că în coaliţie există un consens şi un calendar asumat ferm şi clar pe această temă a legilor educaţiei”, a precizat Stroe pentru Agerpres.

Vasile Dîncu, PSD: E nevoie de dezbatere mai amplă şi analize aprofundate

El a subliniat că nu este “rost de niciun fel de prelungire, de amânare”.

“Domnul Dîncu ar fi putut, de exemplu, să vină la şedinţa de coaliţie a experţilor din educaţie de azi dimineaţă”, a mai spus liberalul.

Senatorul PSD Vasile Dîncu îi solicită liderului social-democraţilor, Marcel Ciolacu, prelungirea termenelor pentru prezentarea legilor educaţiei în coaliţie şi în Guvern, pentru că noile legi au nevoie de “o serioasă revizie” şi de consultări cu mediile educaţionale.

“După şapte ani de la debutul dezbaterii pentru ‘România Educată’, observăm că legile educaţiei, deşi ţinute într-o confidenţialitate de neînţeles, au creat o vie dezbatere şi multe reacţii din mediul educaţional. Este clar că aşteptarea societăţii este mare şi e nevoie de dezbatere mai amplă şi analize aprofundate. După o scurtă analiză a proiectelor de lege, constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute şi căutate soluţii la unele probleme. Sunt multe măsuri administrative, dar puţine schimbări de paradigmă care să ne dea certitudinea că vor asigura adaptarea şcolii şi a copiilor la schimbările rapide de la nivelul culturii, civilizaţiei şi mediului tehnologic”, a scris Dîncu pe Facebook.

Coaliţia a stabilit la începutul lunii ianuarie calendarul pentru legile educaţiei, urmând ca acestea să fie discutate de experţii din partide, iar până pe 15 februarie să fie adoptate de Guvern şi până pe 15 martie de Parlament.

To Top