Stiri Politice

Va fi Lucian Bode dat afară din Guvern? Nicolae Ciucă a spus ce se întâmplă în spatele ușilor închise

Acuzații uriașe pentru Lucian Bode: "Situație fără precedent în Ministerul Afacerilor Interne"
lucian bode. sursa: facebook

Va fi Lucian Bode dat afară din Guvern? Premeirul Nicolae Ciucă a vorbit pentru prima dată despre solicitările PSD pentru schimbarea miniştrilor Popescu şi Bode.

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă a declarat luni, despre solicitările venite dinspre unii lideri din PSD pentru schimbarea miniştrilor Popescu şi Bode, că este o chestiune pe care o negociază la nivelul conducerii coaliţiei şi ele nu fac decât deliciul acestor trimiteri într-o parte şi alta fără să aibă consistenţă.

Întrebat dacă are încredere în PSD, Nicolae Ciucă a afirmat că ”încrederea se clădeşte în timp, încrederea se clădeşte prin respect reciproc”.

Despre afirmaţiile unor social-democraţi privind schimbarea miniştrilor PNL Virgil Popescu şi Lucian Bode, preşedintele PNL nu a dorit să comenteze. ”Vă rog să acceptaţi să nu comentez ceva ce nu am văzut şi nici nu am auzit, sunt informaţii că…Probabil că acelaşi lucru se întâmplă şi din partea altor persoane, este o chestiune pe care o negociem la nivelul conducerii coaliţiei şi ele nu fac decât deliciul acestor trimiteri într-o parte şi alta fără să aibă consistenţă în ceea ce se întâmplă”.

Întrebat dacă are încredere în PSD, Ciucă a afirmat că ”încrederea se clădeşte în timp, încrederea se clădeşte prin respect reciproc”.

”Atât timp cât am respectat tot ce ne-am asumat, cred că este momentul în care să recunoaştem că există şi o doză de încredere între noi, indiferent de context şi de discuţiile care au loc de o parte şi de alta”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

Ciucă refuză să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la Lucian Bode: există justiție

Nicolae Ciucă, premierul României și liderul PNL, a refuzat să se pronunțe în cazul acuzațiilor de plagiat privitoare la teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode. Există justiție în România, a spus Ciucă.

Declarațiile au fost făcute luni, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL.

„Există justiție în România, de la acuzare la verdictul final este cale lungă, există un proces care trebuie să se finalizeze printr-o decizie a instanței”, a declarat Nicolae Ciucă.

Comisia de Etică a Universităţii Babeş-Bolyai a decis, după analiza tezei de doctorat a ministrului de Interne, Lucian Bode, că „abaterile etice constatate sunt suficient de importante pentru a concluziona că teza este profund viciată”.

În replică, ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat că este „absolut uluitor demersul de analizare a unei lucrări redactate în 2018 folosind norme actualizate în 2020-2022”: „E un precedent extrem de periculos. (…) Aceste atacuri concertate ale USR şi ale sateliţilor săi asupra mea sunt absurde. (…) Demersul Comisiei de Etică încalcă flagrant decizia Curţii Constituţionale. Cu acţiunea pe care am deschis-o în instanţă, vreau să mă asigur că legea este respectată, indiferent de cine este vorba. Este un drept, dar şi o obligaţie pe care o am ori de câte ori se încalcă legea.”.

To Top