Stiri Politice

USR spune că Nicolae Ciucă ne sfidează pe toți! Actuala coaliţie crede că avem o Constituţie opţională

USR spune că Nicolae Ciucă ne sfidează pe toți! Actuala coaliţie crede că avem o Constituţie opţională

Senatorul USR Radu Mihail l-a criticat, miercuri, pe premierul Nicolae Ciucă pentru că nu a răspuns invitaţiei adresate de grupul senatorial USR de a participa luni, 6 martie, la “Ora prim-ministrului” în plenul Senatului pentru a răspunde întrebărilor adresate privind pensiile speciale.

“Trebuie să observăm că pentru guvernarea PNL PSD până şi Constituţia a devenit opţională. Acum trei săptămâni i-am trimis domnului Ciucă invitaţia pentru “Ora premierului”, luni, 6 martie, la ora 15,00. Constituţia spune foarte clar: în momentul în care premierul este solicitat să se prezinte în Parlament, este obligat să o facă.

Domnul Ciucă nu a catadicsit să răspundă şi conducerea Senatului a înghiţit această aroganţă a domniei sale”, a spus liderul grupului USR din Senat, Radu Mihail.

USR, despre Nicolae Ciucă: Premierul trebuie să vină, să dea socoteală

Radu Mihail şi-a exprimat nemulţumirea că în proiectul ordinii de zi a plenului Senatului de luni nu este inclusă şi “Ora premierului”.

“Este un lucru inadmisibil să ne îndreptăm către o democraţie unde călcăm în picioare Constituţia. Suntem pe punctul de a deveni o democraţie iliberală pentru că actuala coaliţie crede că avem o Constituţie opţională. Premierul trebuie să vină, să dea socoteală. L-am chemat special să ne explice ce se întâmplă cu pensiile speciale. Vom continua să cerem ca această ţară să aibă o democraţie funcţională şi asta înseamnă că prim-ministrul trebuie să vină în Parlament aşa cum îi cere Constituţia şi nu o face. Ne sfidează pe noi toţi”, a adăugat Radu Mihail.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat, pe 13 februarie, în ziua adresării solicitării de către grupul USR, că “invitaţia reprezintă un prilej pentru ca premierul, conform Regulamentului, să vină să îşi spună punctul de vedere”. “Vom găsi data potrivită împreună cu dânsul, astfel încât să putem să dezbatem această temă”, a adăugat Gorghiu, la acea dată.

To Top