Stiri Politice

USR: Eduard Novak trebuie să plece din fruntea Ministerului Sportului

USR: Eduard Novak trebuie să plece din fruntea Ministerului Sportului

Eduard Novak trebuie să plece din fruntea Ministerului Sportului, sunt de părere cei de la USR, care l-au chemat astăzi pe ministrul Sportului în fața Parlamentului.

USR îi cere lui Eduard Novak să plece din funcţia de ministru al Sportului în contextul numeroaselor probleme nerezolvate în domeniul pe care îl gestionează şi al abuzurilor grosolane comise pentru ca el şi apropiaţii săi să încaseze sute de mii de euro.

“Eduard Novak a irosit 2 ani şi ceva din viaţa sportului românesc. Absolut nimic din ce este prins în Strategia Naţională pentru Sport nu se întâmplă. Doar din acest motiv Eduard Novak trebuie să plece de la conducerea Ministerului Sportului, fără să ne mai uităm la abuzurile pe care le-a comis”, declară deputatul USR Tudor Pop, vicepreşedinte al Comisiei pentru tineret şi sport din Camera Deputaţilor.

“Mi-aş fi dorit să vorbim de realizările de la Ministerul Sportului, dar, din păcate, acestea sunt inexistente. Şi asta pentru că România nu are un ministru al Sportului, ci un şmecher. Un şmecher care, în loc să se ocupe de dezvoltarea sportului, îşi îmbogăţeşte rudele, găştile de interese şi apropiaţii. Un şmecher care intervine în alegerile federaţiilor sportive atunci când rezultatele alegerilor nu-i convin, dar nu ia măsuri atunci când au loc abuzuri în federaţii. Un şmecher pus pe căpătuială, care a ratat toate obiectivele anunţate la începutul mandatului şi care are zero respect faţă de sportivi şi faţă de România”, declară Brian Cristian, deputat USR şi membru în Comisia pentru tineret şi sport.

Eduard Novak nu a reuşit să explice de ce şi-a dat singur un premiu de 75.000 de euro

USR l-a chemat astăzi pe Eduard Novak în faţa Parlamentului pentru a da explicaţii la acuzaţiile care i s-au adus legate de acordarea premiilor şi rentelor viagere, respectiv de implicarea Ministerului Sportului în alegerile interne ale federaţiilor naţionale.

Ministrul Novak nu a reuşit să explice de ce şi-a dat singur, ca preşedinte al Federaţiei Române de ciclism, un premiu de 75.000 de euro sau de ce a iniţiat o hotărâre de guvern pentru dublarea premiilor exclusiv pentru Jocurile Olimpice la care el a participat, cu ignorarea celorlalţi sportivi, care nu şi-au primit la timp banii pentru rezultate din 2020 şi 2021. Cum nu a explicat lămuritor nici cazul premierii tatălui său cu peste 100.000 de euro pentru participarea la Jocurile Paralimpice de la Tokyo, la care tatăl său nu a participat.

“În loc să vorbim despre cum s-a dezvoltat infrastructura şcolară sportivă, citim despre cum domnul Novak se antrenează în cabinetul de ministru, în timpul programului de lucru. În loc să aflăm despre cum sunt susţinuţi sportivii cu mare potenţial, aflăm cum ministrul primeşte ilegal rentă viageră şi îşi premiază tatăl cu 112.000 euro pentru o competiţie la care nu a participat. În mandatul domnului Novak, singurul lucru care s-a schimbat este că sportul s-a mai prăbuşit puţin, sportul de masă este inexistent, iar strategia pe termen lung e amânată în funcţie de cantonamentele ministrului”, declară deputatul USR Filip Havârneanu.

Coaliţia PSD-PNL-UDMR are obligaţia să nu-l mai ţină în braţe pe Eduard Novak şi să găsească pentru conducerea Ministerului Sportului un profesionist căruia să îi pese cu adevărat de sport şi de sportivi.

To Top