Cine ar vrea să facă echipă cu un calic?, se întreabă profesorul Bogdan Glăvan, car pune într-o lumină nouă ajutoarele pe care România le acordă Republicii Moldova. Deși toată lumea crede că țara noastră ajută consisent țara vecină, în realitate lucrurile nu stau chiar așa.
SUA acordă Moldovei un ajutor de 300 mil. dolari în domeniul energetic, din care 80 milioane direct pentru subvenții la energie.
A dat și România, a dat. A dat curent. La ce preț? Aaa, la același preț la care se vinde și în România. Că na, frate-frate, dar curentul e pe bani.
Economia Moldovei reprezintă 5% din cea a României, bugetul Moldovei reprezintă 5% din bugetul României. Toate cheltuielile publice ale Moldovei sunt mai mici decât cheltuie statul român doar pe dobânzi. Am putea ajuta masiv Moldova, dacă am vrea. Dar atât s-a dorit.
- Dezvăluirile care îl pun la pământ pe Klaus Iohannis! Finul preşedintelui a scăpat de un dosar penal. Acuzaţiile, extrem de grave
- Florin Cîțu: “Soluțiile” socialiștilor înseamnă falimentul României!
- UDMR, lovitură uriașă pentru PNL! Kelemen Hunor anunță că susține taxa de solidaritate
Bogdan Glăvan: Suntem prostiți de spălarea pe creier pe care o livrează politrucii
Polonezii îi ajută iar pe ucraineni cu tancuri. Le-au dat sute de tancuri. Noi i-am dat Moldovei curent de la bursă. Close enough.
Cu asemene atitudine, să nu ne mirăm că mulți cetățeni de peste Prut nu vor unirea cu România, că ne mințim singuri. Cine ar vrea să facă echipă cu un calic?
Nu cred să suntem mai calici ca alții, dar suntem înrăiți de viața asta injustă și suntem prostiți de spălarea pe creier pe care o livrează politrucii noștri. Ajutorul dat de SUA valorează o zecime din pensiile lor speciale, alea din care unii au câte două, precum Tony Soprano Greblă. Aia e.
România ar putea fi tare și mare, însă doar dacă se scutură de nomenclaturiști.
La finalul anului trecut, Republica Moldova cumpăra de la bursa română OPCOM două treimi din necesarul său de electricitate, la care se adăugau și contractele directe, unele la prețuri mai mari decât cel plafonat la 450 lei / MWh (/1.000 kWh), la care autoritățile române spuneau că va fi stabilit și prețul maxim de export peste Prut.
