Stiri Politice

Ungurii vor face scandal! Se pregăteşte bomba în Guvern. Dezvăluirile care vor arunca în aer coaliţia

Ungurii vor face scandal! Se pregăteşte bomba în Guvern. Dezvăluirile care vor arunca în aer coaliţia

Ungurii vor face scandal! Se pregăteşte bomba în Guvern. Dezvăluirile care vor arunca în aer coaliţia. S-a aflat planul celor de la PNL care ar vrea să îi scoată de la guvernare, la rotativă, pe cei de la UDMR. Sunt amănunte de ultimă oră care ies la iveală din interior.

În cadrul coaliției de guvernare se analizează diverse scenarii pentru rotativa guvernamentală. Cei de la PSD și PNL negociază pentru diverse ministere și s-a cam ajuns la concluzia că sunt prea mulţi oameni şi puține portofolii, conform stiripesurse.ro.  Conform sursei citate, la PNL a îeşit la iveală un scenariu în care să se pună la cale o resetare majoră a jocului politic, iar la rotativă UDMR să fie lăsat în afara mesei.

PSD și PNL au pus ochii pe Ministerul Mediului, iar UDMR nu vrea să-l cedeze. Este unul dintre ministerele cu bani foarte mulți și în special cei de la PSD și l-ar dori. PNL nu s-ar opune ca PSD să ia Mediul, dar cer la schimb Agricultura.

Ungurii vor face scandal!

În tot acest haos al negocierilor, cei de la UDMR au picat între scaune. PSD și PNL au majoritate și fără UDMR în Parlament și se gândesc tot mai serios că ar putea merge până în alegeri în doar două partide.

Marcel Ciolacu, cel care va deveni premier după rotativă, nu s-ar opune cu toată forța unei astfel de mutări, dar în schimb vrea să Transporturile și SGG-ul, iar ministerele UDMR ar urma să revină celor de la PNL, cu excepția Ministerului Mediului. Deocamdată cele două partide negociază și încă nu s-a cristalizat o formulă clară în privința rotativei guvernamentale.

To Top