Stiri Politice

Ungurii au tupeu maxim! Gest strigător la cer al şefului CJ Harghita după decizia care a şocat pe toată lumea

Gestul făcut în această seară de George Simion: Eroii care s-au jertfit pentru România au voie să se odihnească în pământul patriei lor
George Simion, sursa foto facebook

Ungurii au tupeu maxim! Gest absolut strigător la cer al şefului CJ Harghita după decizia care a şocat pe toată lumea. Judecătorii au hotărât că trebuie demolate crucile eroilor români înmormântaţi în cimitirul din Valea Uzului. Acum, președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, a încălcat orice regulă a bunului simţ.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut un gest halucinant. A ținut să sărbătorească hotărârea prin care crucile ostașilor români din cimitirul de la Valea Uzului vor fi demolate.

Într-un clip video postat pe Facebook, politicianul maghiar a fost filmat în timp ce sărbătorea cu bere decizia. Mai mult, acesta bea de bucurie că toate crucile eroilor români vor fi demolate. Mesajul postat pe Facebook a stârnit valuri de reacţii negative. În schimb, Guvernul condus de Nicolae Ciucă nu a luat niciun fel de poziţie până acum.

“Astăzi adevărul a câștigat! ‼️Verdictul este definitiv și irevocabil: Crucile de beton trebuie demolate în cimitirul militar Úzvölgy.

Ungurii au tupeu maxim!

Vă mulțumim pentru munca persistentă a avocaților și a echipei de lucru a Consiliului Județean @Hargita, felicitări satului Csíkszentmárton și primarului acestuia, precum și avocatului care îi reprezintă.

V-am promis că nu ne vom da bătuți, vom continua să luptăm pentru drepturile noastre cu puterea legii. Am făcut-o în liniște, ne-am făcut treaba și voi continua să o fac, trimițând un mesaj necredincioșilor și celor care vor să mă lase deoparte. În loc să sparg șampania, îmi ridic berea Csíki la succes comun!”, a fost mesajul președintelui CJ Harghita.

Totul se întâmplă după ultima decizie a judecătorilor. A fost o dispută în urmă cu ceva timp. Românii consideră că cimitirul se află în judeţul Bacău, în timp ce şeful de CJ spune că cimitirul face parte din judeţul Harghita. Justiţia i-a dat dreptate acestuia şi crucile eroilor români urmează să fie dărâmate.

To Top