Stiri Politice

Ungurii au tupeu! Ce le-au cerut celor de la PSD şi PNL. Un ministru a spus clar

Ungurii au tupeu! Ce le-au cerut celor de la PSD şi PNL. Un ministru a spus clar

Ungurii au tupeu! S-a aflat ce le-au cerut celor de la PSD şi PNL. Un ministru a spus clar. UDMR nici nu se gândeşte să renunţe la vreun post în Guvern după rotativa de la finalul lunii mai. Şeful de la Mediu, Tanczos Barna, a declarat că protocolul trebuie respectat.

Ungurii nu vor să se schimbe nimic. Tanczos Barna a spus în emisiunea Proiect de Ţară că rotativa guvernamentală este un agajament al coaliţiei şi un protocol de colaborare semnat. Pe baza lui funcţionează coaliţia şi consideră că de data asta se va respecta.

Întrebat dacă se va face rotativa guvernamentală, ministrul mediului, Tanczos Barna a răspuns. ”Eu cred că da. Este un agajament al coaliţiei şi un protocol de colaborare semnat, pe baza lui funcţionează coaliţia, nu văd semnale. De data asta cred că se va respecta”, a spus acesta, conform sursei citate.

Despre faptul că unii ar dori ieşirea UDMR din coaliţie, Tanczos Barna a spus că au fost. ”Au înţeles că e mai bine să asigurăm stabilitatea, nu cred că este cazul ca într-o ţară care este învecinată cu Ucraina, unde este un război care gebnerază crize de toate tipueile, energetică, umanitară, militară nu cre că este cazul să ne gândim la altceva decât la stablitate, la asigurarea creşterii economice şi a absorbţiei fondurilor pentru PNRR”, a arătat el.

Ungurii au tupeu!

Ministrul mediului a mai spus că UDMR nu îşi va schimba ministerele. ”Nu se pune problema schimbărilor de ministere nu ne vizează rocada”, a afirmat el.

Despre schimbările de miniştri, Tanczos Barna a precizat că oricând se poate întâmpla, în interiorul partidului, a coaliţei, a guvernului, pentru că fiecare ministru este evaluat în fiecare săptămână”.

Despre un nou mandat al lui Kelemen Hunor în fruntea UDMR, Tanczos Barna a spus că cei din UDMR merg cu mandate de 10, 15 de ani, stabilitatate.

”Spre deosebire de alte parte, noi avem 2 preşedinţi în 30 de ani, alţii pot avea 30 de preşedinţi în 2 ani”, a comentat el. ”Cu Kelemen Hunor eu nu mă plictisesc”, a mai afirmat Barna, precizând că este absolut normal ca acesta să continue în fruntea ministerului.

To Top