Stiri Politice

Ungurii au depăşit orice limită! Decizia care va stârni o adevărată revoltă. Ce se va întâmpla la Valea Uzului

Ungurii au depăşit orice limită! Decizia care va stârni o adevărată revoltă. Ce se va întâmpla la Valea Uzului
Antal Arpad, sursa foto facebook

Ungurii au depăşit orice limită! Decizia care va stârni o adevărată revoltă. S-a aflat ce se va întâmpla la cimitirul din Valea Uzului. primarul din Sfântu Gheorghe a făcut un anunţ absolut strigător la cer. Se vor demola crucile româneşti din Cimitirul de la Valea Uzului.

Ungurii nu se lasă şi vor să facă legea în România. Tocmai au anunţat o decizie incredibilă a tribunalului. Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, Covasna, spune, într-o postare pe o rețea de socializare, că, la Valea Uzului, crucile românești de beton vor fi demolate în urma deciziei unei instanțe.

„Adevărul a învins! Crucile de beton trebuie demolate! Astăzi a fost luată o decizie legală în procesul Valea Uzului, subiectul demolării crucilor.

Ungurii au depăşit orice limită!

Deci, potrivit acestei decizii, crucile de beton ridicate ilegal trebuie demolate. Procesul a fost câștigat de Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat“, a scris, pe Facebook, primarul din Sfântu Gheorghe.

În iunie 2019, la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului a izbucnit un scandal uriaş. A fost un conflict violent între români și unguri. Totul s-a întâmplat ca urmare a faptului că delimitarea dintre Bacău și Harghita nu este destul de clară.

Nu se știa exact de UAT-ul din care județ aparține cimitirul. Mii de români s-au deplasat atunci la cimitir pentru a participa la o slujbă de sfinţire a parcelei şi monumentului românesc. Ungurii prezenți au încercat să împiedice acest lucru, însă nu au reușit și au existat tensiuni între cele două grupuri etnice.

To Top