Cătălin Drulă a ținut să se pronunțe în privința unuia dintre cele mai tensionate subiecte ale momentului de pe scena politică din România, și anume taxa de solidaritate.
Liderul USR, Cătălin Drulă, critică anunțul făcut de președintele PSD, Marcel Ciolacu, referitor la introducerea de noi taxe pentru companii: „Marcel Ciolacu, risipa trebuie oprită acum! Viitorul României e al oamenilor cinstiți, nu al specialilor de partid”.
„Marcel Ciolacu, unde se duc banii? Ministrul PSD al Finanțelor ne-a îndatorat cu 55 de miliarde de lei în luna ianuarie. Au bătut un nou record. Vă explic cât înseamnă asta: în fiecare secundă, au împrumutat aproape salariul minim câștigat de un angajat pe un an. 21.000 de lei pe secundă”, scrie pe Facebook Cătălin Drulă.
El afirmă că România se împrumută la unele dintre cele mai mari dobânzi din Europa.
- Cum vrea Dominic Fritz să prevină tragediile. Ordin pentru Guvern şi Parlament. E singura soluţie
- Dezvăluirile care vor porni scandalul între PSD şi PNL. Cum se joacă cele două partide cu banii românilor
- Marcel Ciolacu, intervenţie de ultimă oră! Dezvăluiri din cazul Victor Piţurcă. Avertisment dur al şefului PSD
Drulă, despre taxa de solidaritate: Asta va duce la alungarea companiilor
„Unde se duc banii? Vă spun eu: în pensiile speciale. În sinecuri. Toți oamenii suferă din cauza prețurilor, mai puțin specialii din PSD și PNL. Și nici măcar împrumuturile astea nu vă ajung. Vreți și noi taxe pentru companii. Asta va duce la alungarea companiilor și la o nouă creștere a prețurilor. Marcel Ciolacu, risipa trebuie oprită acum! Viitorul României e al oamenilor cinstiți, nu al specialilor de partid”, încheie liderul USR.
PSD a precizat astăzi că scopul final al taxei de solidaritate este de a susține măsurile pentru scăderea impozitării muncii – în special la angajații cu venituri mici sau medii – și de a susține sistemul de Educație care pregătește viitoarea forță de muncă a României.
„Într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic, ar trebui ca și companiile mari care au plătit impozite mai mici de 1% din cifra lor de afaceri să plătească măcar această cotă pentru a susține creșterea veniturilor angajaților care contribuie cel mai mult la dezvoltarea României. Acesta este principiul solidarității, care ar trebui promovat de toate partidele politice pentru a menține în România această forță de muncă productivă, atât de importantă pentru economia națională”, potrivit unui comunicat de presă.
