Stiri Politice

Un PSD-ist a semnat proiectul Dianei Șoșoacă! Ciolacu: I-a plăcut ideea

Marcel Ciolacu: Prioritatea este să închidem, pentru totdeauna, discuția despre pensiile speciale

Ghiţă a semnat proiectul lui Şoşoacă pentru că i-a plăcut ideea de reîntregire a neamului românesc, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că motivul pentru care deputatul social-democrat Daniel Ghiţă a semnat proiectul de lege depus în Parlament de senatoarea Diana Şoşoacă este acela că “i-a plăcut ideea de reîntregire a neamului românesc”.

Ciolacu a fost întrebat dacă deputatul PSD Daniel Ghiţă va primi vreo sancţiune pentru că a semnat un proiect depus în Parlament de senatoarea Diana Şoşoacă care prevede anexarea de către România a unor teritorii din Ucraina.

Ciolacu: Domnului Ghiţă i-a plăcut ideea de reîntregire

“E un partid mare în care anumiţi colegi îşi asumă. Vom vedea la vot. În momentul în care proiectul de lege vine la vot, votul se discută cu liderul de grup. Nu e primul caz în care un deputat îşi asumă semnătura pe un proiect, dacă nu şi-o retrage până când ajunge la vot, şi pe urmă votează altfel. Sunt ferm convins că domnului Ghiţă i-a plăcut ideea de reîntregire a neamului românesc”, a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

După ce a cerut anexarea a teritoriilor din vechiul regat al României care sunt acum în Ucraina, senatoarea Diana Șoșoacă a depus un proiect de lege pentru unirea României cu Republica Moldova.

„Niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora. În contextul actual, când deja se preconizează negocieri pentru refacerea unor mari teritorii din interese economice și politice, România trebuie să își joace cartea inteligent, cu mult curaj și aplomb, alături de marile puteri. Demersul subsemnatei deschide negocierile la masa mai marilor lumii, pentru reîntregirea României mari, prin unirea cu Republica Moldova și a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina, mai ales în virtutea Rezoluției Congresului American 148 din 28 iunie 1991 care menționa sprijinul pentru recuperarea Bucovinei de Nord”, a scris Diana Șoșoacă în expunerea de motive.

To Top