Stiri Politice

Un nou scandal în PNL! Nicolae Ciucă, în conflict cu un lider liberal?! De unde a pornit totul

Un nou scandal în PNL! Nicolae Ciucă, în conflict cu un lider liberal?! De unde a pornit totul
Nicolae Ciuca, sursa foto: facebook

Un nou scandal în PNL! Nicolae Ciucă, în conflict cu un lider liberal?! S-a aflat de unde a pornit totul. Ies la iveală amănunte absolut incredibile din interiorul formaţiunii politice. Şeful PNL i-ar fi dat ordin lui Ciprian Ciucu ca liberalii să nu voteze bugetul Primăriei Capitalei.

Nicolae Ciucă l-ar fi sunat pe şeful PNL București, Ciprian Ciucu. La ședința în care s-a votat bugetul Capitalei, premierul le-ar fi cerut consilierilor să nu aprobe bugetul lui Nicușor Dan.

Liderul liberal din București a intervenit peste șeful lui de partid și a cerut contrariul. În consecință, Ciprian Ciucu nu ar mai fi dorit de către premier pentru șefia PNL București, conform gandul.ro. Exact înaintea ședinței în care s-a votat bugetul Capitalei, a sunat însă Ciprian Ciucu, care le-a transmis consilierilor PNL să voteze bugetul, dar cu amendamente propuse de liberali.

Practic, Ciprian Ciucu ar fi trecut peste ordinul lui Nicolae Ciucă. Astfel, a reușit să-l ajute pe Nicușor Dan, în ciuda faptului că nu are o relație foarte bună cu primarul general. În aceste condiții, Ciprian Ciucu nu ar mai fi în grațiile liderului PNL, mai spune sursa citată.

Nicolae Ciucă, în conflict cu un lider liberal?!

Ciprian Ciucu are însă o altă vesiune. Spune că Ciucă nu a intervenit în problemele CGMB. „Nu este adevărat, președintele nu se bagă în problemele Consiliului. Și nici nu am un conflict cu domnia sa. În ceea ce privește bugetul, eu i-am cerut lui Nicușor Dan cele 10 puncte, pentru care nu aveau toate finanțare în buget. În consecință, am cerut bani mai mulți prin amendamente. Asta a fost discuția mea cu colegii din CGMB înainte de ședință”, a declarat Ciprian Ciucu, conform sursei citate.

Bugetul Capitalei pe 2023 a fost votat pe 3 februarie cu 29 de voturi „pentru” și zero „împotrivă”, de către USR, PNL și PMP. Cei de la PSD au părăsit sala înainte de vot.

Proiectul de buget s-a aflat în dezbatere publică. Aparatul executiv al Municipalității estimează pentru anul 2023 un buget total de 11,393 miliarde de lei, sumă din care bugetul propriu este de 8,091 miliarde de lei. La cele peste 8 miliarde de lei se adaugă bani din fonduri nerambursabile de 1,6 miliarde de lei și venituri de la instituțiile subordonate, de aproximativ 2,6 miliarde de lei.

To Top