Stiri Politice

Un nou scandal în coaliţie! PSD intră cu talpa la Lucian Bode. Acuzaţii grave ale social democraţilor

Un nou scandal în coaliţie! PSD intră cu talpa la Lucian Bode. Acuzaţii grave ale social democraţilor

Un nou scandal în coaliţie! PSD intră cu talpa la ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Acuzaţii grave ale social democraţilor. Un alt om important din Guvern îl face praf pe liberalul cu probleme. Ministrul Culturii iese la rampă cu acuzaţii grave.

Se cutremură coaliţia dintre PSD şi PNL din cauza lui Lucian Bode. Lucian Romaşcanu, ministrul Culturii, lansează un atac grav la adresa liberalilor.

Romaşcanu spune că PNL trebuie să tranşeze imediat situaţia lui Lucian Bode. Totul din cauza controverselor legate de teza de doctorat. PSD este mult mai tranșant pe asemenea teme.

„Problema domnului Bode este a domnului Bode. Într-o discuție cu dumnealui și cu mai mulți colegi mi-a explicat situația pe care o întâmpină. El este judecat acum, în 2023, după cutume care nu erau valabile când și-a făcut lucrarea”, a precizat Lucian Romașcanu, conform ziaruldeiasi.ro. Acesta mai spune că decizia stă exclusiv la PNL și raportarea lor la asemenea cauze.

Întrebat ce i-ar propune șefului său din partid, dacă Bode ar fi fost de la PSD, Romașcanu a spus clar. „S-a anunțat deja public de colegi din PSD că, dacă ar fi fost din Partidul Social Democrat, era demult în afara Guvernului”, a spus Romaşcanu, conform sursei citate.

Totuşi, ministrul Culturii îl laudă pe Bode. Spune și-a făcut datoria la Interne. A fost preocupat de întărirea acestei instituții, dat fiind că are un deficit de personal. A avut grijă ca România să aibă o criminalitate scăzută.

Mai puțin elegant în exprimare a fost Marian Mina, președinte al PSD Giurgiu, care l-a luat la țintă și pe Lucian Bode. „Mai uşor cu nervii, colegi de la PNL, că aveţi jumătate dintre miniştrii voştri cu probleme! Până să daţi ultimatumuri cu rotativa, nu vreţi să ne spuneţi ce faceţi cu Bode plagiatorul, cu Predoiu „surse neoficiale” şi cu Popescu, combinatorul din Energie?! Linişte totală. Ce mai caută toţi aceşti oameni pe funcţii? Oricâte eschive şi piruete aţi face, e clar că mămăliga se umflă şi vă va exploda în faţă. Tic-tac!”, a precizat Mina.

Un nou scandal în coaliţie!

Până în prezent, social-democrații s-au lovit de două probleme referitoare la miniștrii pe care îi avea. Prima a fost legată de Adrian Chesnoiu, care a fost ministrul Agriculturii. Chesnoiu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu organizarea unor concursuri de angajare.

Al doilea este Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării. Vasile Dîncu a anunțat că demisionează din fruntea Ministerului Apărării pe 24 octombrie. Ministrul demisionar a motivat decizia prin imposibilității colaborării cu președintele Klaus Iohannis. „Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, explica Dîncu.

Totul plecase de la niște declarații controversate legate de Ucraina și modul cum ar trebui conduse negocierile pentru pace între țara vecină și Rusia.

To Top