Stiri Politice

Un ministru din Guvernul lui Ciucă aruncă bomba despre rotativă: “E posibil acest lucru”

Un ministru din Guvernul lui Ciucă aruncă bomba despre rotativă: "E posibil acest lucru"

Orice scenariu este posibil şi poate să afecteze anumite ministere. Este declarația momentului în lumea politică, venită de la Marcel Boloş, unul dintre miniștrii din Guvernul condus de Nicolae Ciucă.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş a declarat luni seară la TVR Info, despre schimbările aşteptate la nivelul coaliţiei de guvernare, la rodaca premierilor din luna mai, că nu este un an uşor 2023. De aceea cred că trebuie multă chibzuinţă din partea membrilor coaliţiei, când se vor decide fie să păstreze protocolul, fie să îl modifice, el arătând că orice scenariu este posibil şi poate să afecteze anumite ministere.

Despre ruperea coaliţiei, Marcel Boloş a spus că nu crede în acest scenariu şi în opinia sa aceasta este coaliţia care are o perioadă de parteneriat lungă la dispoziţie pentru că este spre binele românilor.

Întrebat dacă se rupe coaliţia din cauza tensiunilor din ultima vreme, Boloş a răspuns:

”Nici vorbă, este coaliţia care cred că are o perioadă de parteneriat lungă la dispoziţie pentru că este spre binele românilor”.

”Aici, fiecare partener din coaliţie îşi fixează obiectivele, având în vedere că anul 2024 este un an important pentru fiecare dintre partidele din coaliţie. În funcţie de aceasta se va decide fiecare partid cum îşi realizează cel mai bine obiectivele. Nu este un an uşor anul 2024 şi de aceea cred că trebuie multă chibzuinţă din partea oricărui din membrii coaliţiei, când se vor decide fie să păstreze protocolul, fie să modifice protocolul. Eu cred că orice scenariu este posibil şi poate să afecteze anumite ministere. E posibil acest lucru”, a spus Marcel Boloş.

Ministrul a dat exemplul lui, precizând că atunci când a revenit la minister a avut nevoie de o perioadă de o lună de zile pentru a-şi da seama unde suntem şi ce măsuri trebuie luate.

PSD: Marcel Ciolacu va fi premier la sfârşitul lui mai. Dacă nu, vom avea anticipate

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a dat asigurări că la sfârşitul lunii mai preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, va fi numit premier, afirmând că în caz contrar în România vor avea loc alegeri anticipate.

Stănescu a participat la Conferinţa Judeţeană a PSD Vaslui, în cadrul căreia mai mulţi delegaţi au întrebat dacă acordul semnat cu partenerii de guvernare va fi respectat.

“Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate. În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul”, a menţionat Paul Stănescu.

To Top