Legat de așteptările oamenilor – niciun moment acest guvern nu și-a pus problema desființării vreunei pensii speciale. A celor care se pot desființa, doar să existe voință politică. PSD le-a înființat, în timp, pe toate, mai puțin pe cele din justiție care sunt de la PNL, a declarat fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, printr-o postare pe contul său de Facebook.
Cum a dispărut M.Budăi/PSD într-un moment important pentru România, circulă prin presă ceva scris, pare un comunicat. Comunicatul e clar – nu și-au propus nicio desființare.
Drept e că nici nu scrie în PNRR ceva despre desființare. Nu că, dacă nu scrie, o țară nu poate face așa cum e corect.
Trebuie rase toate pentru că sunt scăpate lucrurile total din mână. Ne trebuie un moment T0 și după ce curățăm:
– haosul în acordarea de sporuri, sfidarea pe față în înghesuirea a tot ce se putea ca să crească ultimul venit/ultimele venituri (pensionarilor din sistemul public nu li se recunoaște nici acum dreptul de a beneficia de sporurile pentru care s-au plătit contribuții),
- Umilinţă totală încasată de Klaus Iohannis! Cu cine a fost comparat preşedintele României
- Lovitură totală pentru Elena Udrea! Vestea primită în puşcărie. Ce a pierdut fostul ministru
- Va fi Nicușor Dan demis din funcția de primar? Ce spune prefectul Toni Greblă
Violeta Alexandru, despre pensiile speciale: Nu va fi nicio reformă autentică
– administrația de angajați care nu merită niciun leu la salariu din banii contribuabililor, darămite o pensie specială (indicatori de performanță în sistemul public),
– practicile piloase de încadrare în grupe, în sistemul public, care reduc vârsta de pensionare. Tot pe aceeași temă, legea de interzicere a cumulului pensiei cu salariul la stat e blocată de actuala majoritate.
– sistemul public de cei care nu au avut nicio incompatibilitate (ăsta e principalul motiv invocat pentru acordarea pensiei speciale), au câștigat în plus dar și-au depus și dosar pentru pensie specială, mai vedem care domenii din sistemul public merită ce abordare aparte din partea statului, pe ce perioadă, pentru cine. Sunt pentru pensii doar pe contributivitate. Din venituri nu chiar mici fiecare își poate face rezerve în sisteme private de pensii.
Nu va fi nicio reformă autentică. Nu există voință în actuala Coaliție. Nu avem acolo lideri politici care să asume această temă și să facă tot ceea ce trebuie făcut. Se ascund și fac de mântuială lucrurile. Pierdem niște ani, ratăm încă un moment anunțat ca fiind momentul de curățenie în domeniul pensiilor.
Vă reamintesc. Un pensionar “special” are două părți în pensie, una pe contributivitate – plătită din BASS și una specială – acordată pe o lege specială, care ține cont de ultimele venituri, plătită de la bugetul de stat, din taxele și impozitele celor care muncesc. Cei din sistemul de apărare au o singură parte, calculată toată pe o lege specială. Adică și polițiștii (care au drept la grevă/sindicat) și funcționarii cu statut special din penitenciare și militarii.
