Stiri Politice

Un deputat PSD a comis-o grav! Mesaj incredibil la adresa Ucrainei. Marcel Ciolacu a intervenit imediat

Supriza uriaşă pregătită înaintea alegerilor din 2024! Pe cine vrea Marcel Ciolacu să impună la şefia AEP. Implicaţiile sunt majore
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

Un deputat PSD a comis-o grav! Mesaj incredibil la adresa Ucrainei. Marcel Ciolacu a intervenit imediat. Este vorba despre parlamentarul PSD de Mehedinți, Alin Chirilă.

Acesta a spus că România trebuie să reacționeze față de lucrările aşa zis ilegale făcute de Ucraina pe canalul Bâstroe. El a precizat că România trebuie să suspende orice formă de sprijin pentru Ucraina până la remedierea situației. Ulterior, a eliminat de pe Facebook paragraful care conținea această afirmație.

„Este de-a dreptul revoltător ce face Ucraina, după tot sprijinul primit din partea țării noastre! Este o sfidare nu doar la adresa României și a românilor, ci a întregii Uniuni Europene ale cărei principii și tratate sunt încălcate! Și nu e prima!”, a afirmat Chirilă pe pagina de socializare.

Apoi, a reamintit de noua lege a minorității naționale, adoptată la finalul anului trecut la Kiev. Aceasta a fost criticată aspru de membrii comunității românești din Ucraina pentru că nu rezolvă problema învățământului.

„Amintiți-vă de legea minorităților care interzice practic învățământul în limba maternă pentru comunitatea românească din Ucraina. Războiul cu Federația Rusă nu poate fi folosit ca scuză pentru aceste acțiuni antiromânești și antieuropene!”, a apreciat deputatul.

Un deputat PSD a comis-o grav!

În acest context, parlamentarul PSD a cerut în forma inițială a postării de pe Facebook ca România să suspende orice formă de sprijin pentru Ucraina. „Până când Kievul se va conforma convențiilor internaționale privind Delta Dunării”. „Cu astfel de comportamente, Ucraina nu are ce căuta în Uniunea Europeană! Să învețe întâi să se comporte ca stat european înainte de a cere să devină membru al Uniunii Europene!”, a mai afirmat Chirilă. Ulterior, și-a editat mesajul și a eliminat acest paragraf.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a reacţionat imediat. A spus că nu știe care deputat al partidului său a făcut aceste afirmații, dar a adăugat că o astfel de părere este greșită, deși oamenii au dreptul să aibă opinii. „Nu punem în balanță ajutorul pe care trebuie să-l dăm, umanitar, economic și nu numai Ucrainei cu situația de la canalul Bâstroe”, a subliniat liderul social-democrat, aflat la Parlament.

Adâncirea canalului Bâstroe prin lucrări de dragare, de la 3,9 la 6,5 metri, ar putea cauza distrugeri iremediabile în Delta Dunării, au atras atenția specialiștii.

To Top