Stiri Politice

Umilință uriașă pentru Marius Budăi: E certat cu cartea și mai ales cu aritmetica

Umilință uriașă pentru Marius Budăi: E certat cu cartea și mai ales cu aritmetica
marius budăi sursa: facebook

Scandalul dintre PSD și PNL pe tema OMV Petrom continuă. Tănase Stamule a scris o postare pe contul său de Facebook în care a explicat faptul că fondurile de pensii private dețin acțiuni ale OMV Petrom. Liberalul nu s-a abținut să nu-l ironizeze și pe ministrul muncii, Marius Budăi.

Unul dintre principiile de bază ale ordoliberalismului este “proprietatea pentru toți”. Se susține ca o masă cât mai mare de oameni să devină direct sau indirect proprietari a companiilor din economia națională.

Exact asta face pilonul 2. Fondurile de pensii, prin bursă, cumpără felii din ce în ce mai importante din marile companii din România. Astăzi, o mare parte din acțiunile OMV Petrom sunt deținute de români prin intermediul fondurilor de pensii. Cu cât crește mai mult contribuția la pilonul 2, cu atât mai multe resurse vor fi alocate pentru a fi investite în companii profitabile din România.
Deși consolidarea pilonului 2 face sens economic din toate punctele de vedere, având efecte pozitive pe tot lanțul de intervenție, actualul ministru al muncii amână refacerea contribuției din motive doar de el știute…Eu înțeleg că domnul Budăi e certat cu cartea și mai ales cu aritmetica însă nu cred că poate ignora PNRR-ul…Sper totuși că nu e mână în mână cu domnul Câciu și speră să finanțeze deficitul din pilonul 2, a scris Stamule pe contul său de Facebook.

OMV Petrom anunță că a avut contribuţii record la bugetul statului român în anul 2022

Compania OMV Petrom a contribuit în 2022 la bugetul statului cu circa 20 de miliarde de lei şi a asigurat 7% din veniturile fiscale la bugetul de stat consolidat al României, se arată într-un comunicat de presă al companiei, relatează Agerpres.

Impozitele, taxele şi contribuţiile directe şi indirecte au reprezentat peste 19 miliarde lei. În același timp, dividendele de bază şi speciale s-au ridicat la circa 1 miliard de lei.

Conform sursei citate, impozitele directe au avut cea mai mare creştere, ajungând până la 10 miliarde lei, această cifră fiind de aproape 4 ori mai mult faţă de 2021.

Acestea includ impozitul pe profit şi alte taxe directe, redevenţele petroliere, numeroase impozite şi contribuţii suplimentare aplicabile extracţiei de petrol şi gaze, vânzărilor de produse petroliere, producţiei de energie electrică, comerţului cu gaze naturale şi energie electrică. Din suma totală, impozitele suplimentare şi contribuţiile au reprezentat 7,3 miliarde lei.

To Top