Stiri Politice

Umilinţă totală pentru Klaus Iohannis! Dezvăluirea care îl pune la pământ pe preşedinte

Îl respinge Iohannis pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier? "Dreptul constituțional este al președintelui"

Umilinţă totală pentru Klaus Iohannis! Dezvăluirea care îl pune la pământ pe preşedinte. Totul s-a aflat cu un an înaintea finalului celui de-al doilea mandat al şefului statului. Aliaţii celor de la PNL, cei de la PSD îl fac praf pe preşedinte.

Klaus Iohannis este atacat frontal de şeful PSD Iaşi, senatorul Maricel Popa. Ultimul susţine că proiectul ”România Educată” s-a transformat într-un eşec naţional de proporţii.

Maricel Popa a dat ca exemplu Iaşiul, unde clădirea unei şcoli de renume este la un pas de autodemolare. Asta se întâmplă în timp ce problema laptelui şi cornului pentru elevi încă nu a fost rezolvată.

Maricel Popa a susţinut, marţi, într-un comunicat de presă, că ”ambiţiosul proiect de ţară «România Educată» s-a transformat, din păcate, într-un eşec de proporţii naţionale”. Potrivit liderului ieşean de la PSD, una dintre cele mai mari dezamăgiri din domeniul educaţiei o reprezintă incapacitatea decidenţilor PNL de a reabilita şi moderniza o clădire emblematică pentru municipiul Iaşi, în care studiază elevii Şcolii Normale ”Vasile Lupu”.

”Imobilul se află într-un avansat stadiu de degradare, la un pas de autodemolare. În contextul recentelor mişcări seismice, cei peste 800 de elevi, alături de profesorii lor, au fost mutaţi în alte unităţi şcolare de frică să nu ajungă sub dărâmături.

Este absolut ruşinos! Prima şcoală de pregătire a învăţătorilor din Moldova şi Ţara Românească, o moştenire extraordinară, a fost abandonată de primarul Iaşului, de preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi de ministrul Educaţiei. Este de neconceput faptul că nu s-au găsit 20 de milioane de euro pentru refacerea acestui edificiu, clasat ca monument istoric”, a afirmat Maricel Popa.

Umilinţă totală pentru Klaus Iohannis!

Totodată, şeful PSD Iaşi a arătat că suntem în luna martie şi, nici până acum, preşcolarii şi elevii din ciclurile primar şi gimnazial din judeţul Iaşi nu primesc toţi laptele, cornul şi mărul. ”Cum putem vorbi de proiecte de anvergură, de reforme în Educaţie câtă vreme şefii Consiliului Judeţean Iaşi nu sunt în stare să asigure minimum de condiţii?

Să nu aibă copiii gustarea promisă de stat este o nepăsare revoltătoare, dublată de inconştienţă. Costel Alexe, şeful CJ Iaşi, şi aghiotanţiii săi şi-au făcut un calcul cinic: copiii nu votează, deci pentru ei nu contează!”, a declarat Maricel Popa.

De asemenea, liderul PSD Iaşi a amintit promisiunile liberalilor din anul 2022, când au spus că vor construi creşe în zona metropolitană, vor realiza un campus unic în România pentru învăţământul tehnic şi vor construi cel mai mare campus universitar din ţară. ”Toate acestea sunt vorbe goale, fără corespondent în realitate”, a afirmat Popa.

To Top