Stiri Politice

UDMR va fi dată afară de la guvernare?! Alina Gorghiu a făcut anunțul: La finalul zilei asta este politica

Alina Gorghiu ne-a liniștit: Împrumuturile financiare efectuate de stat nu pun în pericol ţara!

Faptul că UDMR nu are un membru în consiliul ANRE asta nu înseamnă că se pune problema de scoatere a UDMR de la guvernare, de schimbare a unor portofolii, discuţia este prematură, a declarat Alina Gorghiu.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu a declarat miercuri, în emisiunea Proiect de Ţară: România, de la Prima News, despre nemulţumirea UDMR pentru că nu a primit un post în cadrul ANRE, la votul din Parlament, că faptul că UDMR nu are un membru în consiliul ANRE nu înseamnă că se pune problema de scoatere a UDMR de la guvernare, sau de schimbare a unor portofolii, iar discuţia este prematură. Ea a explicat că a fost o negocieri şi la finalul zilei asta este politica.

Despre votul din plenul reunit pentru noua conducere a ANRE, Alina Gorghiu a spus că ”negocierile în politică uneori îi mulţumesc pe unii, alteori îi nemulţumesc pe alţii.

”La finalul zilei asta este politica. ANRE este o instituţie foarte importantă în statul român care a dat şi rasoale în ultima perioadă, care trebuia profesionalizată”, a spus Alina Gorghiu, precizând că în noua echipă sunt profesionişti, cu un preşedinte tânâr, specializat în energie, care poate schimba faţa instituţiei.

Despre nemulţumirea UDMR că nu a primit un post în noua conducere a Autorităţii, Gorghiu a spus că ”nu a fost nicio relaţie viciată de această negociere care poate astăzi nu a fost pe gustul UDMR”.

”Coaliţia funcţionează în continuare şi vom dscuta de această coaliţie din punctul meu de vedere şi după ziua de azi. Tot timpul se exagerează. Relaţia cu UDMR rămâne ca până acum. Nu discutaţi de modificări de portofolii în următorul guvern, nu s-a pus problema şi nu aceasta este cheia de interpretare a negocierii de astăzi. Faptul că UDMR nu are un membru în consiliul ANRE asta nu înseamnă că se pune problema de scoatere a UDMR de la guvernare, de schimbare a unor portofolii, discuţia este prematură”, a completat Alina Gorghiu.

To Top