Stiri Politice

Tun financiar pe banii noștri: Cel mai mare beneficiar al schemei a încasat aproape 2 milioane de lei de la stat

BREAKING NEWS: Decizia anunțată de PNL. Sunt vizați toți angajații din România

Fostul ministru al economiei Claudiu Năsui a dezvăluit o schemă de subvenții prin care o companie a luat bani de la stat, iar apoi a dat faliment.

E vorba de celebra schemă a guvernului Năstase de mers la târguri. Sau mai degrabă de mers în vacanță pe banii statului, sub pretextul că „promovează exporturile”. În realitate, jumătate din firmele abonate la aceste scheme nu exportă nimic iar unele nici măcar nu au activitate, scrie Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

Cel mai mare beneficiar al schemei a încasat aproape 2 milioane de lei de la stat. Are 0 salariați și o cifră de afaceri derizorie. Asta după cifrele oficiale. Altfel, el declară că face contracte de export de milioane. Cel puțin pe declarațiile false depuse la minister și neverificate de nimeni.

Cât am fost ministru am oprit această sifonare de bani publici și am dispus recuperarea sumelor obținute chiar ilegal. Evident, imediat ce a revenit PSD-PNL, au dat din nou drumul la bani.

Și acum vine șmecheria. PSD-PNL le-a fost frică să oprească recuperarea sumelor obținute ilegal. Nu de alta, dar pentru aia trebuia să-și asume un ministru o pierdere. Așa că ce a făcut cel mai mare beneficiar al schemei după ce a văzut că trebuie să dea înapoi din banii încasați nelegal?

Claudiu Năsui: Patronii firmei pur și simplu și-au făcut altă firmă

A intrat în faliment pentru că nu are bani să-și plătească datoriile la stat.

Ați crede că aici se oprește povestea. Încă un tun la stat și gata.

Absolut deloc. Marele „exportator” abonat de 10 ani la subvențiile ministerului și intrat în faliment ca să nu mai dea banii înapoi la stat, revine sub alt nume. Patronii firmei pur și simplu și-au făcut altă firmă cu care au continuat abonamentul la subvenții de la stat.

Același obiect de activitate, aceleași destinații de vacanță, aceeași schemă.

România va merge bine în momentul în care eliminăm toate aceste furturi. Iar cu banii economisiți, scădem taxarea aberantă a muncii, a mai precizat Claudiu Năsui.

Tun financiar pe banii noștri: Cel mai mare beneficiar al schemei a încasat aproape 2 milioane de lei de la stat

To Top