Stiri Politice

Taxa ascunsă care îi loveşte în plin pe români! Atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis

Va fi Klaus Iohannis noul șef al NATO? Ce spune actualul secretar general adjunct al Alianței

Taxa ascunsă care îi loveşte în plin pe români! Opoziţia atrage atenţia. Atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis. Şeful celor de la USR, Cătălin Drulă, spune că președintele e rupt de realitate atunci când spune că situaţia economică în România este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare.

În fapt, avem cel mai scump Paște din ultimii ani. Inflația e cu mult mai mare decât în alte țări, iar PSD și PNL irosesc banii țării pe clientela de partid, acuză Drulă. Acesta a mai susținut că inflația e o taxă ascunsă și, din cauza ei, practic salariile scad zi de zi.

„Nu-l contrazic eu (pe Iohannis), îl contrazice realitatea și de această realitate acest președinte e complet rupt. Sunt cele mai mari scumpiri pe care le trăim de 20 de ani încoace, cel mai scump Paște.

A publicat INS azi inflația pentru luna martie: suntem la 14,5%, peste estimări, dar toată lumea știe că te duci cu un coș la magazin și față de acum un an – doi, costă dublă ca să cumperi alimente. Legumele s-au scumpit în luna martie, deci numai într-o singură lună, cu 10%. Astea sunt mediile pe care le face INS. Când mergi la piață realitatea e altfel, așa cum o știu toți românii.

În condițiile astea, să spui că nu-i nicio problemă, că economia o duce bine denotă să fii rupt de realitate”, a declarat Drulă.

Liderul USR a explicat apoi că inflația nu e peste tot la fel, așa cum invocă guvernanții ca să dea vina pe circumstanțe exterioare, în loc să-și asume vina. „Vreau să vă mai spun că inflația nu e peste tot la fel. În America e 5%, Zona Euro e 6,9, la noi e 14,5%.

Taxa ascunsă care îi loveşte în plin pe români!

Nu e de mirare că scumpirile sunt atât de mari, că au legătură directă cu acest enorm deficit bugetar, cu aceste cheltuieli fără măsură pe care le face Guvernul. Am văzut zilele trecute gaură de 20 și ceva de miliarde. Practic, în primele trei luni ale anului, au cheltuit cei de la Guvern cu 23 de miliarde mai mult decât au încasat. Deci 23 de miliarde le-au împrumutat.

Exact aceste împrumuturi înseamnă gaz pe focul scumpirilor. Aceste împrumuturi merg în inflație și în scumprii”, a continuat președintele USR.

Întrebat dacă el crede că se va ajunge la tăieri de salarii, Drulă a răspuns clar. „Eu vă spun că se taie salarii în fiecare zi prin această inflație. Practic, de când e acest Guvern, cineva care nu și-a renegociat salariul sau n-a primit o mărire a pierdut 20% sau dacă a primit o creștere și a fost sub 20%, i-a scăzut salariul”, a mai spus Drulă.

„Unul dintre miniștri spunea acum câteva zile că sunt trei soluții: să mai reducem din aparat, să reducem salariile, să creștem taxele. Astea sunt cele trei soluții. Mai e o a patra ”soluție”, care e cea pe care o aplică: ”soluția” inflației.

Practic, prin această taxă nevăzută, leul e devalorizat zi de zi. E povestea tiparniței, pentru cine-și mai aduce aminte din anii ’90. Lumea trăiește mai prost, iar acest Guvern se hrănește din inflație. Practic, ei așa alimentează bugetul și nici așa nu le mai ajunge”, a mai declarat președintele USR, pentru B1 TV.

To Top