Stiri Politice

SURSE: Decizia luată chiar acum de PNL! Se întâmplă chiar înainte de rotativa guvernamentală

SURSE: Decizia luată chiar acum de PNL! Se întâmplă chiar înainte de rotativa guvernamentală

Întâlnire de urgență la PNL înainte de rotativa guvernamentală. Liberalii au decis să se întâlnească înainte de rotația premierilor, conform unor surse din partid.

Biroul Politic Naţional (BPN) al PNL se va reuni, în jurul datei de 10 mai, urmând să facă o evaluare a şefilor de agenţii, secretarilor de stat şi miniştrilor propuşi de partid şi să se dea un mandat clar cu privire la discuţiile privind rotativa guvernamentală, potrivit unor surse liberale.

“Există flexibilitate şi la PNL şi la partenerii de guvernare. Această flexibilitate nouă ne-o dă Biroul Politic Naţional”, au afirmat sursele citate cu privire la protocolul de guvernare.

Liberalii doresc ca până pe 25 mai discuţiile privind rocada guvernamentală să fie încheiate, iar la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie calendarul să fie finalizat.

Sursele citate au precizat că sunt de dorit mai puţine ministere.

O altă discuţie ar putea viza numărul secretarilor de stat, PNL având în prezent 35 de secretari de stat în Executiv.

“Noi am cerut secretarilor de stat un raport politic. Ce au făcut de când au fost numiţi. La următoarea şedinţă a BPN vom discuta”, au explicat sursele liberale, care au indicat şi că se va discuta despre o posibilă reducere a numărului secretarilor de stat.

To Top