Stiri Politice

Sunt asasini economici! George Simion a dat de pământ cu Marcel Ciolacu, chiar în timp ce era la TV

Sunt asasini economici! George Simion a dat de pământ cu Marcel Ciolacu, chiar în timp ce era la TV

“Cei care au distrus Țara vor acum să fie “patrioți economici”. Mai degrabă sunt asasini economici”, a declarat George Simion într-o postare pe contul său de Facebook.

Chiar dacă nu scrie la cine s-a referit, nu este foarte greu de ghicit, întrucât mesajul postat de George Simion a fost publicat exact în timp ce Marcel Ciolacu vorbea la România TV despre programul politic al PSD.

În opinia lui Marcel Ciolacu, România trebuie să înceapă să producă mai mult, pentru a exporta produse alimentare și industriale.

Marcel Ciolacu: Am ajuns să importăm de aproape 4 miliarde

„Am un dialog cu prim-ministrul Nicolae Ciucă legat de abordarea patriotismului economic. Avem o balanță comercială defavorabilă. În zona produselor alimentare de exemplu, unde eu consider – și vom vedea cu o schemă de lucru și de ajutor, de încurajare a producției pe teritoriul României, avem un deficit de aproape 4 miliarde de euro (…) Suntem una dintre țările care în acest moment dezvoltă infrastructură. De peste 20 de ani spunem că depășim recorduri la producție, exportăm și după 20 de ani am ajuns să importăm de aproape 4 miliarde. Trebuie să intervină statul cu un program coerent. Trebuie să intervenim sectorial, sunt mai multe paliere, vom veni cu scheme de ajutor pe această zonă. Cea mai mare a românilor sunt prețurile la produsele alimentare și de bază. Avem obligația de a interveni pentru aceste prețuri. Va exista o emoție care va duce la scumpiri, lucru care se va reflecta în inflație. Am promis că trebuie să avem o inflație de o singură cifră. Deci trebuie să venim cu un program de guvernare prin care să reducem inflația.

Trebuie să plecăm de la materia primă. 80% din carnea de porc pe care o consumăm în România este de import, 40% din carnea de pui este de import. Nu avem coerență, programe. Trebuie să venim cu programe de creștere a animalelor, de producție, e nevoie de o abordare unitară în toate domeniile. Creșterea economică a România e pe consum. Dar noi trebuie să producem mai mult în România. Într-un termen rezonabil, România trebuie să aibă o creștere economică bazată pe producție, nu pe consum, a declarat Marcel Ciolacu, la postul România TV.

To Top