Stiri Politice

Știți câte companii de stat are România? 800! Politrucii vor să inventeze companii

Știți câte companii de stat are România? 800! Politrucii vor să inventeze companii

Guvernul a dat OUG să înființeze noi companii de stat, a declarat Bogdan Glăvan într-o postare pe contul său de Facebook.

Știți câte companii de stat au Ungaria și Polonia? 300-400.

Știți câte companii de stat au Cehia, Slovacia, țările baltice? Căteva zeci.

Știți câte companii de stat au Franța, Germania? Câteva zeci.

Știți câte companii de stat are Coreea, unde au fost recent domnii Ciucă și Ciolacu și s-au întors mai înțelepți? 50.

Știți câte companii de stat are România? 800.

Glăvan, despre companiile de stat: Din banii noștri le inventează

Și ai noștri înțelepți vor să mai facă! În loc să mai taie din ele, ei vor să le înmulțească! În loc să mergem spre modelul economiilor dezvoltate, noi mergem spre modelul chinez, adică înapoi spre socialism.

Unde mai punem la socoteală că firmele statului sunt pe pierdere, probabil cu excepția firmelor din energie, care reprezintă, de fapt, un ANAF 2.0. Deci aceste firme de stat reduc capitalul națiunii, îl consumă.

Politrucii vor să inventeze companii, cum a inventat Firea, tot ca să sugă sângele poporului. Că din banii noștri le inventează, nu din banii nemților, ai francezilor sau ai coreenilor. Din banii noștri.

De asta e nevoie să taie pensiile, de asta e nevoie să crească impozitele – ca să înființeze ei companii pentru nomenclaturiști.

Sunt pur și simplu siderat de viteza cu care România regresează, din perspectivă instituțională. Din ce în ce mai mulți boieri, care nu se mai satură, construiesc un regim feudal, alimentat prin noi și noi taxe. Și nu mă interesează că crește PIB, PIB crește și în China și în Turkmenistan și în țările arabe; nu acesta este rețeta pe care o merităm, nu pentru asta au murit atâția tineri la Revoluție.

To Top