Stiri Politice

Șocul anului pe scena politică: Dacian Cioloş este la “sfârşitul carierei politice”

Șocul anului pe scena politică: Dacian Cioloş este la "sfârşitul carierei politice"

Declarație de ultimă oră pe scena politică din România. Dacian Cioloş este la „sfârşitul carierei politice”, spune chiar un fost coleg de partid al acestuia, Dominic Fritz.

Primarul USR al orașului Timişoara, Dominic Fritz, consideră că Dacian Cioloş nu va mai avea un cuvânt de spus în politică, susținând că acesta nu se mai bucură de credibilitate, „fiind deja la al treilea sau al patrulea proiect politic”, iar partidul Reper, înființat de fostul președinte USR / USR PLUS, „nu este fezabil.”

„Eu cred că ce a făcut Dacian Cioloş, pe care, personal îl apreciez, este clar sfârşitul carierei sale politice, pentru că în momentul în care pleci supărat că nu te-ai înţeles cu nu ştiu cine din propriul tău partid, în momentul ăsta cui mai spui că eşti marele luptător împotriva corupţilor şi împotriva neputinţei politice în România?”, a spus Dominic Fritz la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Fritz, despre Dacian Cioloș: Cine te mai ia în serios?

Întrebat dacă Dacian Cioloş va rupe din voturile USR, Fritz a răspuns că fostul lider USR / USR PLUS nu mai poate fi credibil.

„Dacă eşti deja la al treilea sau al patrulea proiect politic, cine te mai ia în serios? Partidele care sunt astăzi la putere, tocmai, sunt partide care nu sunt doar un partid trend. Sunt partide care s-au înfipt totuşi în sistem şi de aceea, încă o dată, important este să avem un partid care sparge acest monopol PSD-PNL şi care nu este un partid de trend, un partid de lider”, a afirmat primarul USR de Timișoara.

„Adică în sondajele pe care le citaţi scrie Reper, partidul lui Cioloş. Asta din start nu este un partid fezabil. Partidul lider trăieşte cât trăieşte politic liderul. Avem nevoie de un partid sănătos, care, tenace, pe termen lung, livrează pentru români. Şi eu sunt convins că singurul partid care îndeplineşte aceste criterii este USR”, a punctat Dominic Fritz.

Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al USR după numai patru luni, invocând faptul că programul său a fost respins de Biroul Naţional, forul colectiv de conducere a partidului. La alegerile din septembrie 2021, Cioloş a fost votat preşedintele USR PLUS, învingându-l la limită pe Dan Barna. Totuși, majoritatea în Biroul Naţional era deţinută tot de echipa strânsă în jurul liderilor Dan Barna și Cătălin Drulă. În iulie 2022, Drulă a devenit președintele USR.

To Top