Stiri Politice

Șoc total: Pesediștii cuceresc instituții-cheie din statul și sistemul democratic românesc

Marea lovitură: PSD se pregătește pentru preluarea frâielor la Guvern. S-a aflat ce vor să facă

Încet, dar sigur, profitând de paralizia PNL, pesediștii cuceresc instituții-cheie din statul și sistemul democratic românesc.

După ce partidul lui Ciolacu a fost căutat în câteva rânduri la banii din subvenție și au fost descoperite găuri mari, PSD vrea să-și numească, în sfârșit, omul la „împărăție”. Domnul Greblă va avea la Autoritatea Electorală Permanentă rolul să reducă riscurile pesediștilor pentru următoarele patru rânduri de alegeri.

Lupii din PSD și-au schimbat un pic părul, dar năravurile rămân aceleași, a scris fostul premier al României, Dacian Cioloș, pe contul său de Facebook.

Drulă a găsit soluția pentru ca șefia AEP să nu ajungă la PSD

Președintele USR Cătălin Drulă anunță că formațiunea este gata să îl susțină la șefia AEP pe Marian Muhuleț, actual vicepreședinte al instituției. „Există o soluție foarte simplă dacă PNL nu vrea să dea AEP pe mâna lui Greblă și a PSD-ului”, susține Drulă.

„USR este gata să îl susțină pe vicepreședintele actual al AEP, Marian Muhuleț, un profesionist apolitic, care înțelegem din spațiul public că ar fi susținut și de PNL pentru președinția instituției. În 2019 acesta a mai fost susținut de USR, PNL și PMP pentru președinția AEP, dar PSD avea majoritate în parlament și l-a pus pe Mitulețu-Buică președinte”, arată Cătălin Drulă.

Acesta susține că acum PSD nu mai are majoritate, are doar 33% din Parlamentul României, deci nu există nicio scuză să-și impună candidatul.

Comisiile juridice ale Parlamentului au dat, luni seara, aviz favorabil pentru Iulia Andreea Băbeanu şi Toni Greblă, cele două candidaturi depuse pentru funcţia de preşedinte al AEP.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat luni că postul de președinte al AEP „nu îl împărţim politic între PSD şi PNL” și că este convins că Toni Greblă va asigura independența instituției.

Comisiile juridice ale Parlamentului au dat, luni seara, aviz favorabil pentru Iulia Andreea Băbeanu şi Toni Greblă, cele două candidaturi depuse pentru funcţia de preşedinte al AEP.

To Top