Stiri Politice

Șoc total: Doar în 2022, numărul pensionarilor speciali a crescut cu aproape 10.000 de beneficiari

BREAKING NEWS: Decizia anunțată de PNL. Sunt vizați toți angajații din România

Doar în 2022, numărul pensionarilor speciali a crescut cu aproape 10.000 de beneficiari, a declarat fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui.

Toate pensiile speciale trebuie reformate pe principiul contributivității.

Am început lupta împotriva pensiilor speciale încă din 2017, după ce PSD și PNL le introduseseră cu un an în urmă. Sistemul creat de PSD-PNL este unul pe două viteze, în care unii speciali ies la pensie la 47 de ani cu o pensie mai mare decât părinții noștri care muncesc aproape 20 de ani mai mult.

USR a introdus reforma pensiilor speciale în PNRR, fiindcă era clar că PSD și PNL nu au de gând să se atingă de ele. Doar în 2022, numărul pensionarilor speciali a crescut cu aproape 10.000 de beneficiari.

Iar noua lege prin care PSD și PNL pretind că reformează acest sistem nu taie nici o pensie specială. Ba chiar introduce pensii speciale pentru cei care au un singur mandat de câțiva ani în funcție de conducere.

Ani de zile au mințit românii că vor reforma acest sistem imoral. De anul trecut tot încearcă să renegocieze PNRR pentru pensiile speciale și să îi păcălească și pe ei. Fiindcă asta e prioritatea lor, să taxeze cât mai mult românii ca să plătească privilegiile specialilor, a mai scris Claudiu Năsui pe contul său de Facebook.

Ce spune Comisia Europeană despre pensiile speciale 

Reprezentanţii Comisiei precizează că reforma pensiilor speciale (jalon 215) nu este cuprinsă în cea de-a doua cerere de plată, ci va fi cuprinsă în cea de-a treia cerere de plată.

“Pensiile speciale nu ţin de competenţele Uniunii Europene (UE). Cu toate acestea, pentru ca România să primească fondurile alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR), aceasta trebuie să îndeplinească satisfăcător reformele referitoare la pensiile speciale la care ţara s-a angajat prin acest plan.

Revizuirea vizează toate pensiile speciale, inclusiv a celor militare, cu scopul de a le alinia cu principiul contributivităţii, şi face parte dintr-o reformă mai amplă a sistemului public de pensii, reprezentând un element cheie al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României”, se menţionează în precizările CE.

To Top