Stiri Politice

Șoc total: De la început, Klaus Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă

BREAKING NEWS: Vasile Dîncu, lovitură uriașă pentru Klaus Iohannis! "Constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute"

Politologul Alina Mungiu-Pippidi l-a acuzat pe președintele președintele Klaus Iohannis că „a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă” în majoritatea problemelor de politică externă.

Întrebată despre aparenta schimbare de atitudine a președintelui Klaus Iohannis, care a avut o poziție dură la adresa Comisiei Europene în chestiunea sprijinului pentru fermierii români, politologul a declarat: „Eu nu știu dacă președintele Iohannis a vrut să convingă electoratul, ci pur și simplu cred că a avut revelația faptului că România a luat poziția asta foarte pro-Ucraina și mai ales poziția pe care el a luat-o mereu în atitudinile lui cu Uniunea Europeană”.

Alina Mungiu-Pippidi, despre Klaus Iohannis: Asta a fost atitudinea lui, de la început

„Eu îmi amintesc ce surprinsă am fost pe la începutul mandatului lui, când nu știu ce a fost în Republica Moldova, ceva la care aș fi sperat ca el să intervină, și, din ce am înțeles, atitudinea a fost că, practic, în orice subiect legat de Republica Moldova, a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă”, a continuat Alina Mungiu-Pippidi.

„Asta a fost atitudinea lui, de la început, în majoritatea problemelor de politică externă, să i se dea indicații de acolo și absolut nicăieri nu a avut o linie proprie, pentru că, dacă n-a venit cu ea, nici n-a avut de unde să o capete, că nu poți să capeți o linie de politică externă nouă când în anturajul tău sunt de fapt niște oameni care și la MAE sunt considerați de mâna a doua sau a treia”, a mai spus Alina Mungiu-Pippidi.

 

To Top