Stiri Politice

Slugărnicie clasică românească! Rareş Bogdan a spus cum au fost tăiaţi banii pentru fermieri: Eu am o teorie

Slugărnicie clasică românească! Rareş Bogdan a spus cum au fost tăiaţi banii pentru fermieri: Eu am o teorie

România nu reușește să-și apere interesul, a declarat europarlamentarul Rareș Bogdan despre cum au fost tăiaţi banii pentru fermieri.

Rareş Bogdan a comentat scandalul banilor europeni pentru fermierii români. “Decizia a fost prea mult politică și prea puțin tehnică”, spune europarlamentarul care dezvăluie cine este vinovatul în acest caz.

O asociație de fermieri români anunță un protest național pe 7 aprilie, dacă guvernul nu ia decizii legate de cerealele din Ucraina și nu plătește despăgubirile pentru seceta de anul trecut.

Între timp preşedintele Klaus Iohannis a solicitat reanalizarea de către Comisie a situaţiei.

Rareș Bogdan: România nu reușește să-și apere interesul sau să joace în interesul național

Întrebat cine se face vinovat de această situaţie, europarlamentarul Rareş Bogdan a spus:

“Eu am o teorie pe care o susțin întru totul. Eu spun că pot să obții absolut orice. Eu spun că de cele mai multe ori, România nu reușește să-și apere interesul sau să joace în interesul național, așa cum fac alte state.

Pe de o parte din neștiință, pe de altă parte din proastă pregătire, pe de altă parte, dintr-o slugărnicie clasică românească, care ne-a adus mari, mari deservicii în ultimii 33 de ani.

Politicienii români de la vârf, indiferent cum au fost de dreapta sau de stânga, timp de primii 20 de ani după Revoluție, au fost obișnuiți să pună vina pe greaua moștenire pentru propriile lor nerealizări și propria lor incompetente.

După ce am intrat în Uniunea Europeană, adică în urmă cu 15 ani, aproape 16 ani, am învățat să punem vina, să dăm vina pe Bruxelles și atunci când nu suntem în stare să ne negociem și să convingem comisari să convingem Comisia.

În cazul de față e foarte bine că președintele Iohannis a atras atenția cu privire la calculul pe aceste 56 de milioane.

A atras atenția și Victor Negrescu, și Maria Grapini cu date foarte clare că aceste 56 de milioane, plus datele oferite de fermieri nu sunt îndeajuns pentru cele 240 de milioane invocate de fermierii români, că le-au pierdut din cauza cerealelor.

Aici decizia a fost prea mult politică și prea puțin tehnică. Și cred că faptul că până și președintele Iohannis, care e foarte tolerant cu excesele Bruxelles-ului, s-a enervat”, a spus Rareş Bogdan, în emisiunea Exces de putere de la Antena 3 CNN.

To Top