Stiri Politice

Se va rupe coaliţia de guvernare! S-a aflat exact când se va întâmpla

Se rupe coaliţia? Atac devastator de la vârful PSD către cei de la PNL: 'Mămăliga se umflă şi vă va exploda în faţă'
Marcel Ciolacu Sursa foto Facebook

Se va rupe coaliţia de guvernare! S-a aflat exact când se va întâmpla. Dezvăluirile care cutremură viaţa politică din România. Cei de la PSD şi PNL se pregătesc pentru rotativa din luna mai. Atunci, PSD va prelua Guvernul prin Marcel Ciolacu. Nicolae Ciucă îşi va da demisia şi ar urma să le lase locul liber social democraţilor.

Guvernul depinde însă de altceva. Coaliţia s-ar putea rupe oricând, depinde de factori externi. Cel puţin asta crede profesorul Cristian Pîrvulescu. Acesta susţine că, în 2024, PSD va fi în continuare primul partid politic.

PNL va fi al doilea, fiecare putând să varieze plus, minus 10 procente, în funcție de context și de voința liderilor locali de a strânge voturi. Ultimii sunt cei mai importanţi pentru cele două partide, crede profesorul. Profesorul vine însă cu o altă afirmaţie care răstoarnă totul. Rocada din luna mai a premierul va fi un moment cheie atât pentru PSD, cât şi pentru cei de la PNL.

Se va rupe coaliţia de guvernare!

„Întrebarea e dacă ne blocăm în acest sistem cu rocadă pentru multă vreme, pentru că el nu poate reforma instituțiile. În realitate, noi suntem într-o perioadă de relaxare, dar avem nevoie de reforma administrației. Aceasta este ineficientă, neprofesionistă. Avem un număr prea mare de unități administrativ-teritoriale, fie că vorbim de județe, fie că vorbim de localități”, a spus Pîrvulescu, citat de RFI.

Cristian Pîrvulescu susține că, odată cu rotativa guvernamentală, România câștigă stabilitate politică într-un context geopolitic complicat. Totuşi, acesta a spus clar când se va rupe actuala coaliţie care conduce România. Pîrvulescu e de părere că actuala coaliție aflată la guvernare va dispărea odată ce războiul din Ucraina se va încheia. Atunci, cele două partide, PNL și PSD, vor trece pe poziții opuse şi vor fi în opoziţie unul cu celălalt.

To Top