Stiri Politice

Se rupe Coaliţia?! Un nou scandal între PSD şi PNL. Un deputat liberal şi-a ieşit din minţi

Se rupe Coaliţia?! Un nou scandal între PSD şi PNL. Un deputat liberal şi-a ieşit din minţi

Se rupe Coaliţia?! Un nou scandal între PSD şi PNL. Un deputat liberal şi-a ieşit din minţi şi a lansat un atac devastator la adresa celor din PSD. Este vorba despre eputatul Emil Florian Dumitru. Acesta a comentat  cererea PSD de suspendare a importurilor de cereale din Ucraina.

Parlamentarul spune că PSD ar trebui să se alinieze poziţiei asumate deja de propriul ministru al Agriculturii, de guvern în ansamblu şi de Comisia Europeană. Acesta este de a nu se interzice nici importurile şi nici tranzitul cerealelor ucrainene şi de a acorda compensaţii fermierilor români afectaţi şi că acest joc de pe un picior pe altul fără a ţine cont de efecte, inclusiv de cele de imagine în plan extern, când ai un portofoliul-cheie al Agriculturii, e periculos.

”Cum să fii vânător (de voturi) cu puşca îndreptată spre camarazi? Am văzut cu mare nedumerire noua cerere a PSD de suspendarea a importurilor de cereale din Ucraina lansată, probabil, fără să se consulte cu propriul ministru, pe care îl critică. Dacă soluţiile ministrului Agriculturii nu sunt bune, PSD are instrumentele de sancţionare la îndemână. Dacă soluţiile sale sunt fezabile, atunci de ce sunt contestate?”, spune deputatul liberal, într-o postare pe facebook.

Florian Emil Dumitru nu se opreşte aici. ”Pe fondul problemei, măsurile unilaterale luate în mod individual de state membre nu ajută nici politica europeană de susţinere a fermierilor locali şi nici sprijinul UE pentru Ucraina.

PSD ar trebui să se alinieze poziţiei asumate deja de propriul ministru al Agriculturii, de guvern în ansamblu şi de Comisia Europeană, de a nu se interzice nici importurile şi nici tranzitul cerealelor ucrainene şi de a acorda compensaţii fermierilor români afectaţi. Aceasta este o poziţionare responsabilă, eficientă şi bazată pe o viziune integrată la nivelul Uniunii Europene.

Un nou scandal între PSD şi PNL

Nu e nici colegial şi nici curajos să asumi guvernarea doar atunci când are beneficii. În schimb, să adopţi brusc retorica de opoziţie dacă situaţia devine mai dificil de gestionat. Acest joc de pe un picior pe altul fără a ţine cont de efecte, inclusiv de cele de imagine în plan extern, când ai un portofoliul-cheie al Agriculturii, e periculos. Vorbim totuşi de securitatea regională şi aplicarea politicilor Uniunii Europene în această parte a continentului”, mai spune parlamentarul.

PSD a solicitat joi ca la nivelul Guvernului României să se elaboreze în regim de urgenţă un act normativ pentru suspendarea temporară a importurilor de cereale din Ucraina. În acest sens, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, care gestionează politica de comerţ a României, trebuie să colaboreze cu Ministerul Agriculturii pentru redactarea actului normativ, care să fie adoptat în cazul în care problema nu va fi soluţionată în timp util la nivelul Comisiei Europene, a anunţat formaţiunea joi într-un comunicat oficial.

Social-democraţii îl acuză pe ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, că a fugit de responsabilitatea pe care o are în domeniul comerţului exterior şi a lipsit de la întâlnirea cu oficialii Comisiei Europene.

To Top