Stiri Politice

Se rupe coaliţia? Rotativa din luna mai, în pericol. De ce nu poate Marcel Ciolacu să preia funcţia de premier

Se rupe coaliţia? Rotativa din luna mai, în pericol. De ce nu poate Marcel Ciolacu să preia funcţia de premier

Se rupe coaliţia? Rotativa din luna mai, în pericol. S-a aflat de ce nu poate Marcel Ciolacu să preia funcţia de premier atunci când s-a stabilit acest lucru. Totul are legătură cu PNRR-ul. Sunt dezvăluiri de ultimă oră la care nimeni nu se mai aştepta.

Marcel Ciolacu ar putea să nu mai preia funcţia de premier în luna mai. Rotativa guvernamentală dintre PSD și PNL ar putea fi amânată. Motivul este legat de PNRR.

Rotativa guvernamentală între PNL și PSD ar putea fi amânată.Demisia lui Nicolae Ciucă şi instalarea lui Marcel Ciolacu s-ar putea face doar în momentul în care România va transmite a treia cerere de plată pentru banii din PNRR, conform Antena 3 CNN.

În condițiile în care termenul oficial pentru depunerea celei de-a treia cereri de plată este luna iunie, coaliția de guvernare ia în aceste momente, în calcul varianta amânării rotativei. Protocolul încheiat între cele două partide prevede ca noul premier PSD să se instaleze la Palatul Victoria pe 25 mai.

Acest lucru ar putea fi împiedicat de această cerere de plată care trebuie depusă cel mai devreme în iunie. Guvernul ar putea cere o amânare până în toamnă. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat recent, că atribuțiile miniștrilor nu trebuie retrase brusc pentru că România ar pierde miliarde din PNRR.

Rotativa din luna mai, în pericol

De asemenea, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că rotativa se va face în acest an însă data nu este bătută în cuie. „Nu știm dacă va fi exact pe data de 25 mai și e corect să fie așa, pentru că am făcut o analiză împreună cu primul ministru, cu ministrul fondurilor, cred că prioritatea 1 este atât pentru Executiv, cât și pentru legislativ – jaloanele PNRR…. Cert este 31 decembrie”, a spus Marcel Ciolacu.

Mai mult, șeful PSD a transmis că nu crede că președintele Klaus Iohannis ar putea să fie împotriva acestei rotații. Marcel Ciolacu, a declarat la România TV, că și-ar dori ca Mihai Tudose să revină în Guvern pentru că ”e un om cu experienţă, la fel ca Grindeanu”. Acest lucru s-ar putea întâmpla după ce Ciolacu și Ciucă ar face rocada la Palatul Victoria în mai 2023.

„Am vorbit cu el dimineaţă, era la Strasbourg. Eu îmi doresc să vină în Guvern. Din ce am vorbit, îşi doreste să vină în Guvern. E un om cu experienţă, la fel ca Grindeanu. Uitaţi-vă la randamentul lui la Transporturi. Dacă găsim în coaliţie o formulă mai bună, o schimbăm, dar sunt ferm convins că avem raţiune ca oameni politici.

Mai sunt cinci luni. Să aşteptăm şi vedem negocierile care cred ca vor fi scurte despre schimburile de ministere. Sunt ministere cu performanţe, exista o performanţă la MIPE, la Ministerul Justiţiei, am scăpat de MCV”, a explicat Marcel Ciolacu.

To Top