Stiri Politice

Se rupe Coaliţia?! Dezvăluiri de ultimă oră din interior. Scandal înaintea rotativei din luna mai

BREAKING NEWS! Marcel Ciolacu a confirmat, în premieră, o informație bombă: România a sprijinit militar Ucraina

Se rupe Coaliţia?! Dezvăluiri de ultimă oră din interior. Scandal înaintea rotativei din luna mai. PSD şi PNL nu se înţeleg deloc în privinţa programului de guvernare care ar trebui să intre în vigoare de la finalul lunii mai. S-a aflat pe ce se contrazic Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu.

Noi disensiuni în coaliţie din cauza programului de guvernare.  Social-democrații pregătesc un program schimbat radical față de cel de acum, ceea ce a stârnit nemulțumirea liberalilor.

Săptămâna aceasta ar trebui să înceapă discuțiile în coaliție, astfel încât PNL și PSD să pună în acord măsurile de guvernare. Social democrații spun că programul lor de guvernare este deja finalizat, doar că din partea liberalilor nu au văzut nicio măsură concretă, chiar dacă premierul Nicolae Ciucă spunea că și programul liberal este aproape gata.

Se rupe Coaliţia?!

Social democrații țin neapărat la reducerea taxării pe muncă. Ministrul Finanțelor spunea chiar zilele trecute că este posibil ca, până la sfârșitul acestui an, să fie introdusă o scădere a taxării pe salarizare, asta dacă economia o va permite. Dacă nu, în anul 2024, cu siguranță se va întâmpla acest lucru.

Mai mult decât atât, social democrații își doresc introducerea taxei pentru companiile cu câștiguri de peste 100 de milioane de euro, un impozit de 1% pe cifra de afaceri. A treia măsură la care social democrații nu vor să renunțe este reducerea costurilor alimentelor de bază, conform Antena 3.

Pe de altă parte, liberalii au și ei câteva măsuri pe care le-au anunțat deja. În primul rând aceștia își doresc să nu se renunțe la cota unică de impozitare. Cei din PNL își doresc și atragerea de fonduri europene. Cel puțin 10 miliarde de euro pe an, spuneau surse liberale că va fi trecut în programul de guvernare al PNL pe perioada următoare.

Însă discuțiile abia sunt la început, pentru că, până la rotația premierilor, PSD și PNL trebuie să vină cu un singur program de guvernare.

To Top