Stiri Politice

Se rupe coaliţia? Atacuri în rafală între PSD şi PNL. Liberalii îşi apără un ministru-cheie

"Eu chiar vă iubesc!" Marcel Ciolacu, mesaj pentru românii care l-au huiduit la Iași

Se rupe coaliţia? Atacuri în rafală între PSD şi PNL. Liberalii îşi apără un ministru-cheie după un nou scandal care a zguduit alianţa care conduce România. Liberalii şi social-democraţii continuă scandalurile înaintea schimbării de putere din Guvern.

În luna mai, premierul Nicolae Ciucă ar trebui să îi cedeze locul din fruntea Guvernului lui Nicolae Ciucă. Acum, cele două partide se atacă pe unde se prind.

Se rupe coaliţia? Atacuri în rafală între PSD şi PNL

Ultimul care a lansat un atac este liberalul Ionuț Stroe. Purtătorul de cuvânt al celor de la PNL face un apel de ultimă oră. Le transmite celor de la PSD să înceteze atacurile politice. Ultimul scandal dintre cele două partide vine după ce social democraţii au cerut demisia lui Virgil Popescu.

„Acest guvern de coaliție a făcut multe lucruri bune. Poate unii din PSD au început să viseze altceva. Colegii din PSD trebuie să se obișnuiască că acest guvern este unul atât liberal, cât este și unul social democrat. Și așa va fi și după 24 mai (.r. – rotativă guvernamentală). Nu se schimbă puterea, doar premierul. Asta înseamnă stabilitatea politică. Îi invit, de aceea, pe cei din PSD să demonstreze ce pot face la guvernare, nu în declarații politice sau pe Facebook.

Acolo oricine poate fi rebel fără cauză. Nu pot să stau să ascult un lider local care a pierdut fermoarul de la gură, face și desface guvernul cum are chef și să îl iau în serios. E marginal și se autoizolează cu asemenea declarații”, a punctat deputatul PNL, conform adevarul.ro.

Ionuț Stroe dă exemplul modului de lucru al premierului. „Prefer modul de lucru al premierului Ciucă care a reușit să obținiă rezultate pentru că nu a încurajat vreodată adversitatea. Vom discuta în coaliție să fie temperate aceste mici pusee de personalitate care doar sabotează guvernarea, nu o ajută”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL, conform sursei citate.

Mai mult, deputatul PNL spune că partidul său nu va ceda tentativelor de intimidate. „Declarațiile politice belicoase ale unor politicieni locali nu vor împiedica ancheta pentru a identifica și pedepsi vinovații. Acolo trebuie să aflăm cine a greșit de la cap la coadă. Nu vor funcționa încercările de intimidare”, a mai spus Stroe.

Mai mulți lideri PSD, printre care senatorul Mihai Weber și președintele CJ Gorj, Cosmin Popescu, solicită demiterea ministrului Energiei, după tragedia de la CE Oltenia. „Virgil Popescu, demisia! Eşti inuman! Politeţurile şi respectul nu îşi mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre şi târăşte prin mocirlă durerea salariaţilor şi a familiilor celor decedaţi, din 2019 încoace, din CE Oltenia.

Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulţumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment. Dacă aş fi la fel de lipsit de umanitate şi de scrupule, aş spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicaţii pentru morţii din ultimii doi ani.

Anii în care CEO a fost sub tutela PNL şi sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranţă, explicaţii! Am fi fost măcelăriţi în spaţiul public, huliţi şi înjuraţi de sute de oameni aduşi cu autocarele la proteste”, a scris Cosmin Mihai Popescu, pe Facebook. Trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud.

To Top