Stiri Politice

Se pregătesc să crească taxele! Drulă: Banii se duc în sinecuri și pensii speciale

Să nu ne lăsăm păcăliți! Senator PNL: Suprataxarea marilor companii va avea efecte contrare

Cheltuielile cresc fără număr pentru a alimenta pensiile speciale, sinecurile, contractele cu dedicație, în vreme ce veniturile au secat. Dacă ne uităm pe impozitul pe profit, o categorie foarte importantă din execuția bugetară, impozitul pe profit nu mai există, a declarat Cătălin Drulă, în cadrul unei emisiuni TV.

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat marți, pentru B1 TV, că bugetul de stat pe anul acesta a fost construit pe minciuni, fapt asupra căruia USR a avertizat încă din decembrie. Deja după trei luni de execuție încep să se vadă efectele, iar gaura din buget e chiar mai mare de 20 de miliarde.

Drulă a acuzat apoi PSD și PNL că i-au mințit pe pensionari că le vor mări pensiile cu 40%, dar n-au fost în stare nici măcar să indexeze pensiile cu inflația, apoi i-au păcălit și pe bugetari, căci salariile lor, în fapt, au scăzut, dar și pe primari i-au păcălit, căci din cele 65 de miliarde de lei promise prin PNDL 3 abia ce au plătit 0,3 miliarde.

Liderul USR a mai susținut că toți acești bani promiși au ajuns, în fapt, la clientela PSD și PNL, la tot felul de sinecuri și în pensiile speciale. Iar pentru a întreține în continuare clientela de partid, guvernanții vor crește iar taxele. Practic, PSD și PNL vor lua bani de la românii și așa necăjiți de inflație și prețurile mari și-i vor da oamenilor lor.

„Gaura e mult mai mare de 20 de miliarde. E fără precedent ca un buget al României, votat în decembrie, la trei luni de execuție să ajungă într-un astfel de impas. Noi am spus de atunci că e un buget construit pe minciună. La trei luni, cheltuielile sunt mai mari cu aproape 25 de miliarde de lei decât veniturile și acest Guvern se împrumută în disperare și a este împrumuturi ajung în scumpirile pe care le văd toți românii.

De când e acest Guvern în funcție, inflația e de 30% și asta e doar inflația medie, dacă nu ne uităm la alimente, la mâncare, unde prețurile sunt și mai mari. E o politică fiscală dusă de acest Guvern și de ministrul Câciu, o politică inflaționistă, una care duce la scumpiri și una mincinoasă”, a declarat președintele USR.

Cătălin Drulă a enumerat apoi trei mari minciuni pe care le-a spus până acum Guvernul PNL – PSD – UDMR: „A spus că are grijă de pensionari, că le va mări cu 40% pensia. De fapt, pensia a scăzut pentru că acea indexare n-a acoperit nici măcar inflația. La bugetari e mai grav: am făcut un calcul cu colegii mei și salariul real a scăzut cu 20% de când e

Guvernul PSD – PNL. Și lucrurile nu se opresc aici, pentru că scumpirile continuă. Încă o categorie de minciuni: acel mare program Anghel Saligny / PNDL 3 pentru primari. M-am uitat cu Claudiu Năsui la execuție: 0,3 miliarde de lei s-au plătit din cele 65 ale programului. I-au mințit pe primari că există bani și că au de unde să plătească. Toate astea sunt cheltuieli care vin peste actualul dezechilibru bugetar”.

Drulă: Cheltuielile cresc fără număr

„Avertizam de acum un an că vom ajunge aici. Cheltuielile cresc fără număr pentru a alimenta pensiile speciale, sinecurile, contractele cu dedicație, în vreme ce veniturile au secat. Dacă ne uităm pe impozitul pe profit, o categorie foarte importantă din execuția bugetară, impozitul pe profit nu mai există. Nu mai există profit pentru că au sugrumat economia cu schimbări fiscale, cu creșteri de taxe și chiar și cu această disperare n-a reușit dl Câciu să aducă bani la buget. E falimentară această direcție”, a continuat liderul USR.

Drulă a enumerat apoi soluțiile pe care, însă, Guvernul nu are interes să le aplice: „Soluțiile există și noi le-am pus pe masă: oprirea jafului, reformele din PNRR și banii de acolo, stimularea producției româmești, scăderea taxării pe muncă. Ei nu vor aceste soluții pentru că aceasta e o guvernare captivă unei clientele de partid și din această structură de cheltuieli nu mai poate să iasă”.

Drulă a mai spus că ministrul PSD al Finanțelor a prezentat „zero soluții” în discursul pe care l-a ținut azi în Parlament. Adrian Câciu a vorbit doar despre „niște ajustări” care ar putea fi, în viziunea liderului USR, „creșteri de taxe”.

„Tot încearcă și Ciolacu (președintele PSD) să vorbească despre o altfel de impozitare, deci ce știu să facă e să pună noi biruri, iar din sărăcia românilor, care acum sunt disperați că de Paște că s-a dublat costul unui coș de alimente, să alimenteze clientela de partid. În loc să-și reducă cheltuielile…

Când a venit vorba de reducerea de cheltuieli au început să spună că ”asta nu se poate, de asta nu ne putem atinge”. Atunci de unde? O să bage mâna tot în buzunarul românilor ca să hrănească clientela de partid, ca să hrănească acele pensii speciale pe care nu vor să le elimine și preferă să pierdem banii din PNRR. (…)

Se pregătesc acum să crească taxele. Acesta e planul lui Ciolacu – să bage adânc mâna în buzunarul românilor și să ia și mai mulți bani pentru a hrăni această lăcomie nesfârșită în care am văzut că numai șpăgile sunt zeci de milioane de euro, care hrănesc clientela de partid prin aeroport și prin alte părți”, a continuat președintele USR.

Cătălin Drulă a mai precizat că neîndeplinirea reformei legate de pensiile speciale și pierderea banilor din PNRR ar fi o tragedie din două perspective: „Acei bani din PNRR înseamnă echilibrare bugetară, deci ar fi o tragedie pentru România să rămână și cu acea greutate a pensiilor speciale – 4 miliarde de lei am plăti numai până la zi anul acesta – dar și fără bani din PNRR. Ăsta e Guvernul PNL – PSD”.

To Top