Stiri Politice

Se pregătesc proteste în Piaţa Victoriei: PSD, PNL şi UDMR au trecut în Senat fosta OUG 13

Există mafie în justiție! Glăvan: Țara întreagă este controlată de această mafie

Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER, acuză partidele din coaliţie că au adoptat în Senat “fosta OUG 13” şi anunţă un protest în Piaţa Victoriei.

“Dragnea, foştii tăi elevi te-au depăşit. Ce n-ai reuşit în 2017, au făcut acum moştenitorii tăi. PSD, PNL şi UDMR au trecut AZI în Senat fosta OUG 13. Abuzul în serviciu este dezincriminat dacă prejudiciul este mai mic de 250.000 de lei, adică 50.000 euro. Practic, dacă furi 49.999 euro, eşti ok, nu eşti cercetat penal. Ca idee, atât costă un apartament cu două camere în provincie sau o garsonieră în Bucureşti. Diseară, colegii mei din REPER, dar şi oamenii care cred în valorile democraţiei, se strâng în Piaţa Victoriei să protesteze împotriva acestei mojicii. Ştiţi coregrafia din 2017, nu?”, a scris europarlamentarul, pe Facebook.

Senatul a adoptat, în şedinţa de plen de miercuri, proiectul de lege al Guvernului pentru modificarea Codului penal şi a altor acte normative, pentru punerea în acord cu decizii ale Curţii Constituţionale, prin care pragul pentru abuzul în serviciu, care se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani, se stabileşte la 250.000 de lei.

Proiectul de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Drulă: Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, îi acuză pe liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi pe cel al PSD, Marcel Ciolacu, că “vor să dea liber la furat până la 250.000 de lei”, după ce Senatul a adoptat un proiect conform căruia pragul pentru abuzul în serviciu se stabileşte la această sumă.

“Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să dea liber la furat până în 250.000 de lei. PSD şi PNL au votat la Senat un nou prag la abuzul în serviciu. Comiţi un prejudiciu de 250.000 de lei? Ai scăpat. E legea care ne-a scos în stradă, cu sutele de mii, în 2017. E legea pe care am oprit-o atunci. Aşa cum trebuie să facem şi acum. Urmează Camera Deputaţilor şi ne vom lupta să nu treacă aşa ceva. Vă chem alături de mine şi USR să punem presiune pe coaliţia asta a hoţiei şi sărăciei”, a scris Drulă, pe Facebook.

El a menţionat că votul vine “în aceeaşi zi în care, tot la Senat, au refuzat să elimine” pensiile speciale.

“Alegerea lor e făcută: preferă să îşi apere specialii decât să luăm miliarde de euro din PNRR. Nu mai au nicio limită”, a menţionat liderul USR.

To Top