Stiri Politice

Se dezintegrează PNL?! Avertisment dur al unui fost preşedinte. Greşeala enormă pe care o pot face oamenii lui Nicolae Ciucă

Se dezintegrează PNL?! Avertisment dur al unui fost preşedinte. Greşeala enormă pe care o pot face oamenii lui Nicolae Ciucă

Se dezintegrează PNL?! Avertisment dur al unui fost preşedinte. Greşeala enormă pe care o pot face oamenii lui Nicolae Ciucă. Valeriu Stoica speră că liberalii nu au decis să meargă împreună cu PSD-iștii la alegerile de anul viitor.

Valeriu Stoica a dat de înțeles că un asemenea scenariu le va salva funcțiile unor membri PNL, dar nu va salva și indetitatea partidului. „Or o forță politică fără identitate în final își diminuează suportul electoral, ca să nu spun că poate să și dispară”, a precizat Stoica.

Stoica a lansat un avertisment clar pentru Nicolae Ciucă. „Aceste speculații care se fac – poate au la bază niște informații și informațiile să aibă la bază niște realități – pleacă de la faptul că PNL e privit acum ca o forță auxiliară a PSD. Nu vreau să repet termenul pe care l-a folosit Vasile Blaga, mult mai rău (”ospătarii” – n.r.)…

A fost destul de dur și prima dată după mult timp când voci ale unor lideri importanți din PNL, oameni cu greutate în PNL. au semnalat niște dificultăți cu care se confruntă partidul, dificultăți reale.

Dar eu aș prefera să cred că e vorba de speculații, nu de strategii, adică nu cred că s-a luat o decizie și că strategie PNL pentru alegerile parlamentare, locale și prezidențiale e de face corp comun cu PSD”, a declarat Valeriu Stoica, în direct pe B1 TV.

Se dezintegrează PNL?!

Acesta a explicat apoi că PNL e în postura de a alege fie să-și păstreze identitatea și să reprezinte interesele votanților liberali, fie pur și simplu să le asigure și pe viitor funcțiile unor membri de partid. „PNL are de ales între două lucruri și ambele e greu să fie în aceeași căciulă: între identitate și siguranță. Sunt oameni în PNL care se gândesc că pentru siguranța lor o alianță cu PSD la locale, la parlamentare, unii merg mai departe și spun de candidat comun la prezidențiale, o asemenea soluție strategică ar însemna conservarea unor poziții.

Dar e vorba de poziția unor persoane. Partidul nu înseamnă câteva persoane care ocupă niște funcții, partidul, dacă vorbim de identitate, înseamnă doctrină, program, lideri capabili, cu credibilitate, înseamnă un echilibru între oamenii puternici din teritoriu și cei de la nivel național.

Identitatea se construiește greu, se pierde destul de repede și dacă PNL merge pe varianta siguranței care e, de fapt, siguranța unor oameni care ocupă acum niște posturi, înseamnă că PNL își va sacrifica identitate. Or o forță politică fără identitate în final își diminuează suportul electoral, ca să nu spun că poate să și dispară”, a mai declarat Valeriu Stoica, pentru B1 TV.

To Top