Stiri Politice

Se dau toți îngrijorați și pregătiți! Ghinea: Mai ușor cu gargara, băieți!

Se dau toți îngrijorați și pregătiți! Ghinea: Mai ușor cu gargara, băieți!

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, a vorbit despre fondurile alocate pentru consolidarea școlilor cu risc seismic. Acesta spune că banii erau alocați deja înainte de cutremurul din Turcia.

Școlile se consolidează seismic prin PNRR-ul gândit acum doi ani, nu pentru că ar avea Bode și Ciucă soluții.

Coaliția lui Nicu și Marcel face mare show zilele astea de cum consolidează ei școlile cu risc seismic. Comitete și comiții, Bode zice în poziție de drepți că e ”prioritate zero”. Ce să mai, se ocupă ei, au soluții, se rezolvă. Peste 6 luni vor uita cu totul de subiect. Așa cum nu le-a păsat de 30 de ani.

Ghinea: Dacă era după ei, nu aveam acum sute de milioane de euro pentru consolidări

Adevărul este că școlile vor fi reabilitate seismic cu bani din PNRR, pe un program lansat deja de dinainte de cutremurul din Turcia. Clădirile publice (școli, spitale) pot fi consolidate pentru că a fost modificată o lege anul trecut, a fost jalon în PNRR. Că na, când a fost să meșterim proiectul de țară ne-am uitat la suferințe și statistici.

Nu vorbea nici unul dintre ei de cutremure și de urgența reabilitărilor atunci, toți vorbeau de bazaconii de genul canalul Siret – Bărăgan.

Acum, că s-a întâmplat tragedia în Turcia, se dau toți îngrijorați și pregătiți. Au și soluții, ce să mai. Bine, dacă era după ei, nu aveam acum sute de milioane de euro pentru consolidări și nici legislație să o facem mai rapid.

Acum, că tot se făcea prin PNRR, e prioritate zero, e soluția lor, are statul impotent și dezinteresat de 30 de ani soluții.

Mai ușor cu gargara, băieți, a declarat Cristian Ghinea.

To Top