Stiri Politice

Se amână rotativa guvernamentală? PSD a făcut anunțul oficial

Marea lovitură: PSD se pregătește pentru preluarea frâielor la Guvern. S-a aflat ce vor să facă

În această dimineață a apărut pe surse informația potrivit căreia rotativa guvernamentală ar putea să se amâne până în toamnă. Ștefan Radu Oprea a venit cu declarații oficiale de la PSD privind acest subiect.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat că în şedinţa de luni a conducerii social-democraţilor nu s-a discutat despre amânarea rotativei premierilor până în toamnă, în cazul în care situaţia din Ucraina intră într-o fază mai dură decât cea de până acum.

Oprea a fost întrebat într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al PSD dacă rotaţia premierilor ar putea fi amânată până la toamnă în cazul în care războiul din Ucraina va intra într-o fază mai dură decât cea de până acum.

Oprea, despre rotativa guvernamentală: Nu am avut o astfel de discuţie

“Nu am avut o astfel de discuţie astăzi. Din contră, aş putea să spun. Toată concentrarea noastră, a miniştrilor PSD, va fi pe rezolvarea acestor probleme ale cetăţenilor României, în perioada imediat următoare, nicidecum despre ceea ce se va întâmpla în mai, conform protocolului.

Nu am avut o astfel de discuţie. Cred că a rezolva problema creşterii preţurilor la alimente, a încerca să venim cu o măsură consolidată, aşa cum am reuşit la energie, este unul dintre lucrurile pe care putem să le facem acum pentru toţi cetăţenii României”, a spus Oprea după şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat într-o emisiune la TV că, până la 1 iunie, va fi realizată rotativa guvernamentală şi vor fi aleşi noii preşedinţi al Senatului şi ai Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că, în maxim o lună, social-democraţii vor veni cu propuneri cu privire la un nou program de guvernare, după ce va fi făcută o analiză ce a fost îndeplinit şi ce nu în program.

El a mai anunţat că în cel mult o lună se vor veni cu propuneri pentru noul program de guvernare.

To Top