Stiri Politice

Scandalul momentului în politică! Instituţia luată în vizor de Opoziţie: Se cer demisii pe bandă rulantă

Propunerea legislativă: Cel mult zece persoane înregistrate cu cartea de identitate la o adresă

Scandalul momentului în politică! Instituţia luată în vizor de Opoziţie. Se cer demisii pe bandă rulantă de la ICR. Totul vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a spus că este nevoie de un astfel de departament şi în Japonia. Opoziţia a luat foc.

Un nou scandal, dar şi acuzaţii extrem de grave la adresa celor de la Institutul Cultural Român. Deputatul USR Iulian Bulai, preşedintele Comisiei pentru cultură, susţine că ICR este în moarte clinică. Mai mult, acesta cere demiterea conducerii ICR şi organizarea de concursuri pe bune.

Aceste acuzaţii vin după ce preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, înfiinţarea la Tokyo a unui Institut Cultural Român. “În Japonia, a fost anunţată de către Klaus Iohannis lansarea ICR Tokyo.

Astăzi, în şedinţa de Guvern, se va adopta o hotărâre de guvern pentru a înfiinţa ICR Tokyo şi alte trei posturi de directori adjuncţi la ICR Beijing, Istanbul şi Madrid. ICR este în moarte clinică. Oamenii trimişi la post nu au habar de limba şi cultura ţării în care sunt trimişi.

De exemplu, directorii din Lisabona, Beijing şi Budapesta nu ştiu nimic din limba ţărilor unde au fost trimişi. ICR Londra este condus de către o catastrofă numită Catinca Nistor, care e un manager mediocru, cântă prost, promovează manele şi are un apartament închiriat cu 6.500 de lire sterline”, a precizat Bulai, conform unui comunicat.

Scandalul momentului în politică!

Acesta a cerut ca ICR să nu mai fie “cosmetizat”, ci să înceapă un proiect nou. În acest sens, Bulai a reamintit că în urmă cu două zile, alături de senatorul USR Remus Negoi, a depus o coroană la sediul central al Institutului Cultural Român (ICR) din Bucureşti, pentru a marca “decesul simbolic” al diplomaţiei culturale româneşti.

“În ultimul an, PSD şi PNL au transformat funcţiile de conducere ale filialelor ICR din străinătate în sinecuri personale şi de partid şi au numit pe aceste posturi persoane incompetente, fără nicio legătură cu domeniul cultural. Un prim pas pentru rezolvarea situaţiei la ICR o constituie demiterea conducerii. Apoi, trebuie organizate concursuri pe bune, pentru ca locul politrucilor să fie luat de profesionişti, care să reprezinte cu adevărat România în lume din punct de vedere cultural”, se arată în comunicatul USR.

To Top