Stiri Politice

Scandalul momentului explodează la Palatul Cotroceni! Intervenţie de urgenţă a unui ministru direct la Klaus Iohannis

BREAKING NEWS: Vasile Dîncu, lovitură uriașă pentru Klaus Iohannis! "Constatăm că sunt multe lucruri care vor trebui refăcute"
Klaus Iohannis, Sursa foto facebook

Scandalul momentului explodează la Palatul Cotroceni! Intervenţie de urgenţă a unui ministru direct la Klaus Iohannis. Un om foarte important din Guvern ar fi vorbit cu şeful statului într-o problemă extrem de delicată. Se pare că Bogdan Aurescu ar fi trecut peste tot şi ar fi vorbit direct cu Iohannis.

Situația canalului Bâstroe, acolo unde ucrainenii au început dragarea și riscă să distrugă Delta Dunării, generează tensiuni și în Guvern. Aici ar fi avut o mişcare absolut incredibilă. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, s-ar fi plânf direct la Klaus Iohannis.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, ar încerca să joace cartea prudenței. Nu vrea să o facă singur. A trecut peste cei din Guvern şi a vorbit direct cu preşedintele Klaus Iohannis. Mai exact, i s-ar fi plâns președintelui Klaus Iohannis de faptul că premierul Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu (ministrul Transporturilor) au avut declarații care nu se aliniază politicii externe, conform stiripesurse.ro.

Până în acest moment, nici președintele Klaus Iohannis nu a avut nicio reacție. Asta ar putea să însemne că și Administrația Prezidențială merge pe cartea prudenței. Bogdan Aurescu i s-ar fi plâns lui Klaus Iohannis că pozițiile luate de oficialii din Guvern îl forțează să aibă o poziție publică, în timp ce el nu dorește asta, mai susţine sursa citată.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost cel mai tranșant pe scandalul canalului Bâstroe. El a cerut ca România să ia poziție de forță, iar lucrările să înceteze imediat. ”România nu permite sub nicio formă distrugerea #Deltei Dunării!

Lucrările de pe Canalul #Bâstroe trebuie să înceteze ACUM! Statul și poporul român au fost solidari și au ajutat, la greu, Ucraina. Poporul român însă nu acceptă să rămână fără această minune a naturii care este Delta Dunării!

Vreau să fiu foarte clar: minciunile, manipulările și minimalizarea problemei trebuie să înceteze! Autoritățile române trebuie să ia decizii rapide pentru ca lucrările de pe Bâstroe să înceteze imediat și situația să revină la normal.

Vom face apel la toate convențiile internaționale, bilaterale și la toate forurile pentru cauza Deltei Dunării! Ne vom proteja, cu toate forțele, moștenirea generațiilor următoare!”, scrie Marcel Ciolacu.

Scandalul momentului explodează la Palatul Cotroceni!

În schimb, premierul Nicolae Ciucă susține că din documentele primite de la ucraineni, pe Bâstroe au fost lucări de întreținere, nu lucrări de adâncire a canalului. „Schimbul de documente între instituțiile din România și cele din Ucraina, inclusiv ultimul răspuns al Ambasadei Ucrainei la București, redau faptul că lucrările au fost unele de întreținere și nu de adâncire a șenalului navigabil.

Tot ce noi am realizat instituțional, până în acest moment, vizează menținerea activităților părții ucrainene pe canalul Bâstroe în limita lucrărilor de întreținere. Orice excedere va fi clarificată între autoritățile din România și cele din Ucraina și va fi sesizată Comisia Europeană”, a punctat Nicolae Ciucă, luni.

Sorin Grindeanu critică dur Ucraina în scandalul Bâstroe. ”I-am convocat pe cei de la Ministerul Mediului și Ministerul Afacerilor Externe. Am spus ce știam, s-au strâns informațiile și am spus un punct de vedere către comisie. Ucraina a depus în mod oficial o cerere pentru ca Brațul Chilia și Canalul Bâstroe să intre în Rețeaua transeuropeană de transport (TEN-T).

Asta se întâmpla acum o lună. Noi, cei de la Transporturi, am spus că nu este normal și nu susținem acest lucru, iar punctul de vedere a fost împărtășit și de Ministerul Afacerilor Externe”, a declarat Grindeanu la emisiunea lui Marius Tucă de pe Gândul.

To Top