Stiri Politice

Scandalul a degenerat în PNL! S-au spus lucruri grele în direct la TV: Pur și simplu nu sunt în regulă

Asta este supărarea lui Rareş! Dezvăluiri din culisele PNL. Ce s-a întâmplat, de fapt, în partid

Să îți faci un coleg de partid rusofil sau putinist nu cred că este în regulă, a declarat Robert Sighiartău (PNL), care cere măsuri împotriva ministrului Aurescu.

Robert Sighiartău, deputat PNL, a fost invitat la Antena 3 CNN, la emisiunea Sinteza Zilei, moderată de Mihai Gâdea, unde a opinat cu privire la conflictul dintre europarlamentarul Rareș Bogdan și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu:

„Din punctul meu de vedere, nu este plăcut să vezi că un ministru, care este tehnocrat, nu e membru PNL, atacă un coleg de partid, prim-vicepreședinte PNL, pe niște teme care pur și simplu nu sunt în regulă. Să îți fac un coleg de partid rusofil sau putinist nu cred că este în regulă pentru PNL, cu atât mai mult cu cât are premier, are președinte și este principalul partid de guvernământ, cu prim-ministru, în acest moment“, a spus Robert Sighiartău.

Robert Sighiartău: „Trebuie o discuție clară“

„Considerați că domnul ministru Aurescu ar trebui să își dea demisia sau să fie demis?“, a întrebat Mihai Gâdea.

„Eu cred că domnul Aurescu trebuie să se prezinte în fața biroului permanent național al PNL și să discutăm cu el această chestiune în PNL și, de asemenea, să existe măsuri la adresa dânsului. Eu am mai cerut o evaluare a tuturor miniștrilor. Partidul Național Liberal a câștigat niște alegeri și are obligații în fața cetățenilor și în fața membrilor partidului“, a spus Robert Sighiartău.

„Demisie sau demitere?“, a întrebat Mihai Gâdea, după care Robert Sighiartău a replicat că „trebuie o discuție clară“.

Reamintim că Bogdan Aurescu a răspuns acuzațiilor lui Rareș Bogdan, care a ieri, la o emisiune, că l-ar da afară din Guvern.

„Nu mă interesează părerile lui Rareș Bogdan – vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac – e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale“, a declarat Bogdan Aurescu.

Ulterior, în cursul după amiezii, Rareș Bogdan a precizat că „ajutorul dat Ucrainei trebuie să continue fără echivoc, pe toate planurile! La această oră, ucrainenii lupta să-și recupereze țara, dar și pentru a apăra UE!“

„Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste!“, a mai spus europarlamentarul liberal.

To Top