Stiri Politice

Scandal uriaş pe scena politică! Traian Băsescu e terminat. I-a luat partidul

Scandal uriaş pe scena politică! Traian Băsescu e terminat. I-a luat partidul
Traian Băsescu, sursa foto facebook

Scandal uriaş pe scena politică! Traian Băsescu e terminat. I-a luat partidul, conform ultimei decizii a justiţiei. Războiul din interiorul formaţiunii politice a fost tranşat de justiţie. Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a avut câştig de cauză.

Traian Băsescu a înfiinţat PMP după ce şi-a finalizat al doilea mandat de preşedinte. Acum, cel pe care l-a susţinut în fruntea partidului a pierdut bătălia în justiţie.

Scandalul din PMP, dintre Cristian Diaconescu și Eugen Tomac, a fost tranșat în instanță, susține fostul ministru de Externe. Cristian Diaconescu este noul președinte al Partidului Mișcarea Populară. Astfel, Eugen Tomac, omul de încredere al lui Traian Băsescu, a fost îndepărtat din funcția de conducere, a lăsat de înțeles diplomatul.

De asemenea, Cristian Diaconescu a lansat acuzații grave la adresa taberei adverse din partid. „Sunt noul președinte al PMP. Îmi iau în serios rolul de lider.

Au cerut fuziunea cu PNL. Nu am fost de acord cu asta. Au încercat o preluare ostilă, dar trebuie respectată legea partidelor politice, statul partidului etc. Nu le-au respectat. Au sperat că voi abandona și voi spune că nu merită efortul.

Scandal uriaş pe scena politică!

Am contestat în instanță și în urmă cu câteva zile a fost casată o hotărâre de fond obținută pentru înregistrarea noii conduceri, apoi a fost retrimisă cauza, cu mențiunea că trebuie să se facă dovada ca un statut legat întocmit”, a declarat fostul ministru de Externe, în emisiunea lui Marius Tucă, conform gandul.ro.

Tensiunile dintre tabăra „Diaconescu” și tabăra „Tomac” ar fi început pe fondul unor potențiale mișcări de fuziune. Oamenii lui Tomac și-ar fi dorit să fie preluați de PNL. În schimb, Cristian Diaconescu și-ar fi dorit mai degrabă o apropiere de AUR.

„Am discutat cu aproape toți șefii de partide din România, cu PSD, cu AUR, cu PNL, cu USR, doar cu domnul Orban nu am discutat. AUR și-ar dori un pol conservator, dar sunt foarte multe elemente de depășit în discuția cu AUR, în primul rând apartenența la UE.

O discuție nu reprezintă o ofertă. Am discutat și cu Marcel Ciolacu și a fost o discuție interesantă. Nu e nimic să facem știre. Eu sunt obișnuit să dialoghez. Statele civilizate, în politică, au dialogul foarte sus pe agendă”, a declarat Cristian Diconescu, în februarie 2022.

To Top